Menu
 

"Riga Ghetto Basket" basketbolisti Igaunijas turnīrā svin pirmo uzvaru šosezon

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Latvijas vadošā 3x3 basketbola komanda "Riga Ghetto Basket" sestdien Igaunijā notikušajā "3x3 Tallina Open Quest Tour" turnīra ceturtajā posmā izcīnīja uzvaru, kamēr "Ventspils Ghetto" vienība ierindojās trešajā vietā.

Jau ziņots, ka vairākas pašmāju 3x3 basketbola vadošās vīriešu komandas šovasar grasās piedalīties sacensību seriālā Igaunijā.

Rīgas komanda turnīrā bija izlikta A apakšgrupā, bet ventspilnieki spēlēja B grupā. "Riga Ghetto Basket" šajā turnīrā pārstāvēja Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš, Klāvs Čavars un Artūrs Strēlnieks, bet Kurzemes komandā spēkojās Roberts Pāže, Armands Seņkāns, Mārtiņš Šteinbergs un Mārtiņš Rozenbergs.

Rīdzinieki pirmajā spēlē ar 22:12 uzvarēja vietējo "vana hea", nākamajā duelī ar 22:13 pieveikti "Keerutus Liigutus" basketbolisti, bet noslēdzošajā grupas duelī ar 21:19 pārspēta "Vanakoolimehed" komanda.

"Ventspils Ghetto" pamatturnīrā ar 21:10 uzveica "Suht savi", tālāk ar 20:13 pieveikti "EMU" basketbolisti, bet trešajā cīņā ar 21:18 pārspēta "Sospa Sharpshooters" vienība.

Uzvara savā apakšgrupā abām Latvijas komandām automātiski garantēja vietu pusfinālā, kur rīdzinieki ar 21:15 uzvarēja vietējo "KK Viimsi", bet "Ventspils Ghetto" ar 16:19 zaudēja "Boft".

Finālā Latvijas spēcīgākā 3x3 basketbola komanda savu tautiešu pāridarītājus uzvarēja ar 20:13. Tikmēr bronzas spēlē ventspilnieki ar 21:20 pieveica "KK Viimsi".

Abām Latvijas komandām šis bija pirmais turnīrs šosezon.

Turnīrs notika arī U-13, U-15 un U-18 vecuma grupās, taču šajās sacensībās Latvijas komandas nebija pārstāvētas. Tāpat turnīrā nepiedalījās dāmas.

Arī Latvijā 3x3 basketbolā paredzēts veidot savu profesionālu līgu, kurā pašmāju sportisti kaldinātu savas prasmes.

FIBA Pasaules tūres pirmās sacensības šobrīd paredzētas augusta vidū Manilā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.