Menu
 

Latvijas regbija klubu sezonas atklāšanas mačā "Miesnieki" Upesciemā pārspēj "Garkalne"/"Livonia" komandu

  • Autors:  LETA
Foto - twitter.com/LatviaRugby Foto - twitter.com/LatviaRugby

Latvijas regbija klubu sezonas atklāšanas mačā "Miesnieki" sestdien "Top" līgā uzvarēja savu principiālo pretinieci "Garkalne"/"Livonia", informē Latvijas Regbija federācija (LRF). "Miesnieki" Upesciemā svinēja uzvaru ar 40:23 (13:13).

Pirmajā puslaikā "Miesnieki" ar soda sitieniem divas reizes izvirzījās vadībā ar 3:0 un 6:3, bet sezonas pirmo piezemējumu mača 30.minūtē veica "Livonia" regbists Valters Raņķis. Pēc Enco Ignasio Beltramino izpildītā realizācijas sitiena "Livonia" vienīgo reizi mačā izvirzījās vadībā ar 10:6.

Viesi pārņēma vadību 34.minūtē, kad ar piezemējumu atbildēja Kaspars Ķipsts, bet realizācijas sitienu precīzi izpildīja Juris Iesalnieks, panākot 13:10 "Miesnieku" labā. Pārtraukumā ejot rezultāts kļuva neizšķirts 13:13, jo minūti pirms puslaika beigām "Livonia" argentīniešu leģionārs Baltramino sekmīgi izpildīja soda sitienu.

Otrā puslaika sākumā komandas apmainījās ar precīziem soda sitieniem un neizšķirts rezultāts 16:16 noturējās līdz 52.minūtei, kad "Miesnieki" veica otro piezemējumu mačā un vēl sekmīgi iesita realizāciju, panākot 23:16.

Spēles lūzums notika aptuveni 10 minūtes pirms spēles beigām, kad Andrejs Mantinieks veica trešo "Miesnieku" piezemējumu un rezultāta starpība pieauga līdz 17 punktiem - 33:16.

77.minūtē "Livonia", pateicoties Vigo Valdava piezemējumam un Baltramino realizācijai, samazināja punktu deficītu līdz desmit punktiem, bet pašā spēles izskaņā ceturto piezemējumu "Miesnieku" komandai izpildīja Hārdijs Nungurs. Iesalnieks guva vēl divus punktus ar realizācijas sitienu, un Latvijas vicečempioni svinēja uzvaru sezonas pirmajā spēlē ar 40:23.

Par labāko spēlētāju "Garkalne"/"Livonia" vienībā atzina Norbertu Bekmani, bet "Miesnieku" rindās - Juri Iesalnieku, kurš iesita visus izpildītos soda un realizācijas sitienus, kopā gūstot 20 no komandas 40 punktiem.

Kā atzina "Miesnieku" galvenais treneris Kristaps Andersons, priekš pirmā mača bijis pārsteidzošs cīņas spars. 

"Varēja redzēt, ka spēlētāji bija noilgujošies pēc regbija, bet tas bieži vien, manuprāt, noveda arī pie nepārdomātiem lēmumiem. Prieks par Juri Iesalneku, kurš sasita visu simtprocentīgi, arī no sarežģītām pozīcijām. Fantastisku spēli aizvadīja trešās līnijas spēlētājs Maksims Batrakovs, kurš pirmo sezonu šajā pozīcijā spēlē, un ar saviem tvērieniem lika saprast pretinieku komandai, ka ar pusspēku nevarēs spēlēt. Uzbrucēji smagi pastrādāja, Feivors Maduka aizsardzībā labi nospēlēja, arī malas izķēra to, ko vajadzēja. Priekš pirmās spēles - labi, bet noteikti vēl ir lietas pie kurām strādāt," LRF citē Andersona teikto.

Tikmēr "Garkalne"/"Livonia" galvenais treneris Mārcis Rullis secināja, ka komanda daudz kļūdījās, bet galvenais iemesls tam ir tas, ka tikai divas dienas pirms spēles atbrauca viesspēlētāji. 

"Ar vienu treniņu pilnā sastāvā ir par maz, lai saspēlētos. Laukumā varēja redzēt, ka mums trūkst saspēles, un tāpēc arī mēs tik daudz kļūdas sataisījām. Spēle jau bija daudzmaz līdzīga. Miesniekiem cepuri nost - varēja redzēt, ka čaļi bija nopietni gatavojušies šai spēlei, bet mums vēl būs iespējas revanšēties," stāsta Rullis.

Kontrolējot skatītāju skaitu, maču klātienē vēroja vairāk nekā 200 līdzjutēju.

Nākamās spēles Latvijas klubi Baltijas "Top" līgā aizvadīs 4.jūlijā izbraukumā. "Top" līgā šosezon sacenšas divas Latvijas un četras Lietuvas komandas.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.