Menu
 

Jaunolainē noskaidrotas labākās vīriešu badmintona komandas, starp laureātiem Baložu badmintonisti

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Badmintona federācija Foto - Latvijas Badmintona federācija

Jaunolaines sporta namā noskaidrota Latvijas spēcīgākā vīriešu badmintona komanda – "Oliver Latvija". Otrajā vietā ierindojās “TopMedia” komanda no Baložu badmintona kluba. Trešo vietu izcīnīja otra Baložu badmintona kluba komanda “Fisher”, kas “mazajā finālā” uzvarēja LLU studentus. Latvijas badmintona federācija vēsta, ka “Ceresit” vārdā nosauktajā vīriešu komandu kausā piedalījās 65 spēlētāji no 12 komandām.

Finālā “Oliver Latvija” pārliecinoši uzvarēja “TopMedia” komandu. Spēlēs sākumā savas vienspēles uzvarēja “Oliver Latvija” spēlētāji Andis Bērziņš (20:10 pret Viesturu Bajāru) un Pauls Gureckis (20:6 pret Uģi Briedi), savukārt Reinis Krauklis nocīnījās neizšķirti (20:20) pret “TopMedia” komandas līderi Niku Podosinoviku. Pirmajā vīriešu dubultspēlē “Oliver Latvija” pāris Artūrs Ķelpe un Teodors Kerimovs palielināja rezultāta starpību par vēl 10 punktiem (20:10 pret Viesturu Bajāru un Valteru Liepkalnu), bet noslēdzošajā dubultspēlē “TopMedia” pāris 4 punktus atguva (20:24 pret Paulu Gurecki un Reini Kraukli), bet ar to bija par maz. “Oliver Latvija” finālspēlē uzvarēja ar rezultātu 100:70.

“Ceresit” vīriešu komandu kauss notika “Badminton 100” formātā, komandām savā starpā spēlējot līdz 100 punktiem. Sākumā viena pēc otras ir trīs vienspēlēs, līdz uzvarošā komanda iegūst attiecīgi 20, 40 un 60 punktus, bet pēc tam seko divas dubultspēlēs, pirmā līdz uzvarošās komandas 80.punktam, bet otrā būs noslēdzošā līdz uzvarošas komandas 100.punktam. 
Komandās turnīram bija pieteikti vairāki Latvijas esošie un bijušie čempioni badmintonā, tai skaitā Pauls Gureckis, Teodors Kerimovs, Reinis Krauklis (“Oliver Latvija”), Uģis Briedis, Mārtiņš Kažemaks, Niks Podosinoviks ("TopMedia"), Edijs Līviņš ("Fisher"), Jānis Kalniņš (Olaine) un Uldis Ābeltiņš (Valmieras badmintona klubs).

“Ceresit” vīriešu komandu kausā piedalījās 12 komandas, tai skaitā pa divām komandām no Liepājas, Valmieras un Baložiem, kā arī vienības no Jelgavas, Penkules, Emburgas, Olaines, un komandas no organizācijām LLU un "Oliver Latvija".  Komandas bija sagrupētas 4 apakšgrupās, katrā pa trim komandām. Apakšgrupu uzvarētāji tālāk cīnījās par medaļām A līgā un “Ceresit” balvām. Apakšgrupu 2.vietas ieguvēji savā starpā noskaidroja uzvarētājus B līgā (Valmieras badmintona klubs), bet apakšgrupu 3.vietas ieguvēji noskaidroja  uzvarētājus C līgā (Valmieras bērnu sporta skola).

“Ceresit” vīriešu badmintona komandu kauss, kurš sākotnēji Jaunolainē bija ieplānots 21.martā, taču nevarēja notikt ārkārtas situācijas ierobežojumu dēļ, tika pārcelts uz svētdienu, 28.jūniju.

Jaunolaines sporta namā atsākušies un regulāri notiek badmintona vienspēļu un dubultspēļu vakari (30.jūnijā, 7., 14., 21.un 28.jūlijā), bet 4.un 5.jūlijā Inčukalnā paredzētas “Yonex” Latvijas Apvienotās badmintona līgas piektā posma sacensības.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.