Menu
 

Foto: Badmintonisti Inčukalnā atsāk Apvienotās līgas sezonu, medaļnieki Siguldai, Salaspilij, Baložiem Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Siguldas badmintona klubs Foto - Siguldas badmintona klubs

Pēc pusgada piespiedu pārtraukuma atsākušās Latvijas Apvienotās badmintona līgas sacensības – nedēļas nogalē priekšpēdējā piektā posma spēles notika Inčukalna sporta kompleksā. Vairākas godalgotās vietas izcīnīja Siguldas badmintona kluba (SBK) pārstāvji, taču pie medaļām tika arī Salaspils un Baložu badmintonisti.

Spēcīgākajā A grupā uzvaras visos trijos turnīros svinēja Siguldas badmintonistes. Vienspēļu turnīra finālā Anna Kupča ar 21:16, 21:17 pārspēja rīdziniecei Diānu Stogniju, bet spēlē par trešo vietu Anita Švalbe (BK “Rīga”/VBK/SBK) uzvarēja siguldieti Anniju Rulli-Titavu 21:14, 15:21, 21:8.

Dubultspēļu turnīra finālā Latvijas labākais dāmu duets Liāna Lencēviča un Jekaterina Romanova apspēlēja savas novadnieces A.Kupču un A.Rulli-Titavu 21:19, 21:10, bet trešo vietu ieguva Olga Mihailova no Baložu badmintona kluba pārī ar D.Stogniju. Savukārt jaukto dubultspēļu turnīrā pirmo vietu ieguva Teodors Kerimovs (RTU/SBK) un Jekaterina Romanova.

Vīru turnīru izšķirošās cīņas lielākoties pagāja bez siguldiešu līdzdalības. Dubultuzvaru guva Reinis Krauklis (RTU/RSP), kurš bija labākais gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs pārī ar Tomu Preinbergu. Finālā viņiem ar 15:21, 16:21 piekāpās Salaspils badmintona kluba duets Armands Dīriņš un Imants Kelmers, bet trešo vietu ieguva Baložu badmintonisti Mārtiņš Kažemaks un Valters Liepkalns, kuri “mazajā finālā” aizraujošā cīņā uzvarēja siguldiešus T.Kerimovu un J.Norveli 22:24, 23:21, 21:14.

Mazāk pieredzējušo badmintonistu turnīros B un C grupā siguldieši guva vienu uzvaru – dubultspēlēs Diāna Gurecka un Paula Mackēviča sīvā finālspēlē pārspēja novadnieci Nikolu Muķieli un Ulriku Sirjevāru no Espo badmintona kluba Somijā – 21:19, 22:20. Vienspēļu finālā Ulrika tikās ar Madara Mackēviču – šoreiz ar 21: 11, 21:12 pārāka bija somiete.

B grupā puiešiem uzvarēja Sami Parika no Somijas, dubultspēlēs – Mindaugs Kancleris un Mindaugs no Trībs no Biržiem Lietuvā, bet C grupā – Guntis Kļaviņš no Jēkabpils.

Latvijas Apvienotās badmintona līgas pēdējais sestais posms, kas bija plānots vēl aprīļa vidū, paredzēts 8.un 9.augustā Siguldas Sporta centrā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.