Menu
 

Pierīgas sportisti gūst panākumus tradicionālajā Vaidavas triatlonā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Kocēnu novada Vaidavā brīvdienās aizvadītas Latvijas kausa otrā posma sacensības triatlonā –tradicionālais  “Vaidavas triatlons”. Atkarībā no vecuma grupas un sagatavotības līmeņa censoņiem bija pieejamas vairākas distances, arī bērniem. Gandrīz visās ar augstiem rezultātiem, izmantojot visai labvēlīgus laika apstākļus, izcēlās Pierīgas novadu pārstāvji, liecina rīkotāju publicētā informācija.

Prestižākajā olimpiskajā distancē (1,5 km peldus + 40 km uz velosipēda + 10 km skriešus) uzvarēja daugavpilietis Artjoms Gajevskis, kurš finišēja pēc divām stundām, 3 minūtēm un 4 sekundēm.

Uzreiz aiz labāko trijnieka ierindojās Arvis Grencbergs no Ādažiem (2.12:41). Labāko desmitnieku noslēdza salaspilietis Atis Vardenhofs (2.20:58), uzreiz aiz viņa finišēja Krišjānis Beitāns no Ķekavas novada Krustkalniem (2.21:47), bet “velna ducī” trāpīja Māris Liepa no Carnikavas novada Kalngales (2.26:42).

Taču lielākos panākumus Pierīgas novadu pārstāvji guva 0,4+20+4 km distancē, kur visai pārliecinošu uzvaru absolūtajā vērtējumā guva Māra Liepas dēls Artūrs. Viņš mērķi sasniedza pēc 50 minūtēm un 21 sekundi un tuvāko sekotāju apsteidza par 65 sekundēm.

No novadnieka jaunieša daudz neatpalika arī veterāns carnikavietis Raimonds Garenčiks, kurš uzrādīja labāko rezultātu M60 vecuma grupā (1.09:35). Pirmo vietu F19 grupā jaunietēm ieguva Elīza Zvīgule no Ādažu sporta skolas (1.08:53).

Otro vietu savās grupās izcīnīja Edgars Egle no Ādažiem amatieru vīru grupā, kurš turklāt bija astotais ātrākais šajā distancē absolūtajā vērtējumā (59:11), kā arī mārupietis Rinalds Celms M19 grupā junioriem un Inga Gutāne no Garkalnes F40 grupā dāmām,  bet trešo – Toms Pikšēns no Mārupes M50 grupā.

Iesācējiem bija iespēja izmēģināt, iespējams, pirmo reizi, savus spēkus 0,2+10+2 km distancē, un visu goda pjedestālu aizņēma Pierīgas drosminieces – Aiga Zvīgule no Ādažiem, Jevgēnija Plakane no Daugmales un Jūlija Matuseviča no Salaspils.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.