Menu
 

Ar kuplu dalībnieku skaitu aizvadīts Ikšķiles MTB velobrauciens

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: ikskile.lv Foto: ikskile.lv

Pagājušo sestdien, 11.jūlijā, dabas parka "Zilie kalni" teritorijā notika tradicionālās kalnu riteņbraukšanas sacensības "Ikšķiles MTB velobrauciens". 48km maratonā vīriešiem abu galveno favorītu ļoti spraigajā finiša duelī Kaspars Serģis ("Patria Bottecchia") par pusmetru apsteidza Sandiju Kļaviņu ("Ogre/Nesēdi mājās"), bet sievietēm pārliecinošu uzvaru svinēja Katrīna Jaunslaviete-Kipure (ZZK). 32 km pusmaratonā uzvaras laurus plūca Arnis Taukačs un Aiga Paegle, bet komandu ieskaitē savu pārākumu apliecināja "VW Komerctransports-Veloprofs.lv" (48 km maratonā) un "Ogre/Nesēdi mājās" (32km pusmaratonā).

Iecienītās kalnu divriteņu sacensības "Ikšķiles MTB velobrauciens" šogad tika aizvadītas devīto reizi. Lai arī jauni dalībnieku rekordi netika uzstādīti, tomēr startēt gribētāju skaits bija krietni lielāks nekā pēdējos gados, jo dabas parka "Zilie kalni" teritorijā visās četrās distancēs (maratona, pusmaratona, ģimenes un bērnu) kopā bija pulcējušies 600 dažāda vecuma un meistarības riteņbraucēju. Pretēji sākotnējām prognozēm laika apstākļi bija saulaini un silti, bet dalībniekiem pārlieku sakarst neļāva vējš, informē sacensību organizators Jānis Dreiškins.

48 km maratona distances (3x16 km) pirmajā aplī 116 dalībnieku vidū izveidojās līderu trio – Kaspars Serģis, Sandijs Kļaviņš un Jānis Priževoits ("VW Komerctransports-Veloprofs.lv") –, kas tuvāko sekotāju grupiņu ar sešiem riteņbraucējiem apsteidza nedaudz vairāk nekā par pusminūti. Tāda pati situācija bija vērojama arī pēc nākamajiem 16 km jeb otrā apļa beigās. Izšķirošie notikumi sāka risināties noslēdzošajā trešajā aplī, kad, ņemot vērā pirms nedēļas Talsos uzrādītos rezultātus, abi galvenie favorīti – Serģis ar Kļaviņu – kāpināja tempu un "nometa" Priževoitu, izveidojot līderu duetu un uzvarētāju noskaidrojot ļoti aizraujošā finiša spurtā. Aptuveni simts metrus līdz finišam viņi sprintoja vienas otram blakus, taču pēdējā līkumā pirms ļoti īsās finiša taisnes izdevīgāko iekšmalas pozīciju ieņēma cēsnieks Kaspars, nosargājot pirmo vietu (1:43:51), neskatoties uz Sandija spēcīgo rāvienu pašos pēdējos metros.

Pēc nepilnas pusminūtes trešais beigās tomēr finišēja Prižievoits, kuram pavisam knapi izdevās nosargāt godalgoto vietu, jo tikai sekundi piekāpās komandas biedrs Mārcis Ābelīte no Mazsalacas, bet 2 un 3 sekundes vēlāk finišēja slēpotāji un "Stirna buka" skrējēji no Talsiem Kārlis Vanags un Gints Lūsis (abi "DTG-MySport"), kuriem attiecīgi 5. un 6.vieta. Pāris sekundes aiz sešinieka ierindojās labākais "ZZK" pārstāvis un medaļnieks Latvijas čempionātā MTB krosā cēsnieks Ivars Prokofjevs, bet turpat netālu bija arī iepriekšējo divu Ikšķiles MTB velobrauciena godalgoto vietu ieguvējs un pēdējos gados skriešanu iecienījušais rīdzinieks Gints Jakovels ("VW Komerctransports-Veloprofs.lv"), kuram šoreiz 8.vieta, vēsta J.Dreiškins.

Neviens nešaubījās, ka sieviešu konkurencē pārliecinoši uzvarēs "ZZK" braucēja Katrīna Jaunslaviete-Kipure, ko viņa arī apliecināja, finišējot ar laiku 2:03:39 un tuvāko sekotāju Lauru Ramani (Bauskas velokomanda) apsteidzot par deviņām minūtēm, bet vēl trīs ar pusi minūtes vēlāk finišēja trešās vietas ieguvēja cēsniece Aiga Strazdiņa ("Virsotne/Marmot"). Šī Jaunslavietei-Kipurei bija jau trešā uzvara Ikšķiles MTB sacensībās, jo "ZZK" pārstāve dominēja arī iepriekšējās divas reizes, kad viņa piedalījās, – 2016. un 2017.gadā.

32 km pusmaratonā (2x16km), kur sacentās vairāk nekā 264 riteņbraukšanas entuziasti, no paša sākuma vadībā izvirzījās un ar vairāk nekā divu minūšu pārsvaru uzvaru svinēja ādažnieks Arnis Taukačs no "3M" (1:11:13), kuram tā bija debija šajā velobraucienā. Gandarīts par savu pirmo godalgoto vietu MTB sacensībās bija otrās vietas ieguvējs Māris Rozenšteins ("KS Sporta klubs"), kuram par 7 sekundēm piekāpās Aivars Skridulis ("VW Komerctransports-Veloprofs.lv"), kurš attiecīgi ieguva trešo vietu, stāsta J.Dreiškins.

Pagājušā gada trešās vietas ieguvēja maratonā tukumniece Aiga Paegle ("Engures sportam") šogad izrādījās pārākā sieviešu konkurencē pusmaratonā, par pusotru minūti apsteidzot un otrajā vietā atstājot pagājušā gada pusmaratona uzvarētāju rīdziniece Lāsmu Vaivodi ("Livelo/Zelta zeme"). Vairākas minūtes aiz pirmajām divām trijnieku noslēdza rīdziniece Alise Milče ("RRS Dzirciems"). 12km ģimeņu distancē (98 dalībnieki) sievietēm pārliecinoši pirmā bija rīdziniece Jolanta Ermane-Marčenko, bet vīriešiem abu jauno rīdzinieku līdzīgajā duelī virsroku pār Alvilu Pētersonu ņēma Helvijs Kancers.

Sacensības organizēja biedrība "Sporta klubs SportLat" sadarbībā ar Ikšķiles novada pašvaldību.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.