Menu
 

Foto: Siguldā lieliski aizvadīts "Specialized" Latvijas un Lietuvas čempionāts kalnu riteņbraukšanā Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: Agnis Melderis, Andžs Flaksis Foto: Agnis Melderis, Andžs Flaksis

Svētdien Siguldā notika vēsturē pirmais “Specialized” Latvijas un Lietuvas čempionāts kalnu riteņbraukšanā (MTB) Olimpiskā krosa (XCO) disciplīnā. Elites vīru grupās absolūtajā ieskaitē triumfēja latvietis Mārtiņš Blūms un lietuviete Katarzina Sosna.

“Lieliski laika apstākļi, nebijuši liels dalībnieku un līdzjutēju skaits, kā arī lieliski sagatavota sacensību trase. Tie visi bija priekšnoteikumi sekmīgām sacensībām Siguldā esošajā Fischer Slēpošanas centrā. Pirmo reizi vēsturē šeit notika kopējais Latvijas un Lietuvas čempionāts MTB XCO krosa disciplīnā. Sacensības nesa pasaulē pazīstamā velozīmola “Specialized” vārdu,” informē Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs Toms Markss. 17 dažādās vecuma un meistarības grupās kopumā startēja vairāk nekā 200 dalībnieku, viņu vidū – visi aktīvie vadošie Latvijas un Lietuvas elites kalnu riteņbraucēji. 

Elites vīru grupā, sportistiem veicot septiņus četru kilometru garos apļus, jau pēc starta apļa iezīmējās galvenā favorīta Mārtiņa Blūma dominance. Cēsinieks pirmajā pamataplī ieguva vērā ņemamu pārsvaru pār pērnā gada vicečempionu Oskaru Muižnieku (“DTG – MySport”). Sīvi par trešo vietu tikmēr cīnījās “ZZK” braucējs Rodžers Petaks un Māris Bogdanovičs (“Dobeles dzirnavnieks/FeelFree”), stāsta T.Markss.

Blūma pozīcijas nevienam no konkurentiem apdraudēt neizdevās. 2017.gada Pasaules kausa kopvērtējuma ieguvējs U23 grupā Blūms guva ļoti pārliecinošu uzvaru. Trasē viņš pavadīja vienu stundu 23 minūtes un 17 sekundes. Sudraba medaļa Oskaram Muižniekam, kuru no cēsinieka šķīra 4 minūtes un 58 sekundes. Daudz aizraujošāka cīņa bija pa trešo vietu. Pēdējos apļos lielisks sniegums padevās Laurim Purniņam. “DTG – MySport” sportists prata panākt un vēlāk aizmukt no Petaka un Bogdanoviča, kuru pēdējā aplī piemeklēja arī velosipēda riepas defekts.

Laurim trešā vieta (+00:07:42), Rodžeram ceturtā, Bogdanovičam piektā, bet labāko sešinieku Latvijas čempionāta vērtējumā noslēdza Mareks Balodis. Starp viņu un Bogdanoviču finišēja arī labākais no lietuviešiem Šarūnas Pacevičus, vēsta federācijas preses sekretārs.

Sieviešu elitē absolūtajā ieskaitē pilnu goda pjedestālu aizņēma lietuvietes ar titulēto Katarzinu Sosnu priekšgalā. Latvijas čempiones titulu ieguva Katrīna Jaunslaviete-Kipure (“ZZK”), kura par 58 sekundēm pārspēja “Garkalnes MTB” komandas braucēju Zani Ķelpu, bet vēl nedaudz tālāk bija Vija Frīda (TK “Sniegpulkstenīte”), kurai godpilnā trešā vieta.

Par Latvijas junioru čempionu kļuva “KS Sporta kluba” pārstāvis Ronalds Blumbergs. Viņš četrus apļus veica pēc 56 minūtēm un 29 sekundēm. Otro vietu ieguva Ronalda brālis un komandas biedrs Oskars Blumbergs (+00:02:36). Tikmēr trešā vieta carnikavietim Matīsam Reinšmitam (+00:03:25). Šajā pat grupā meitenēm jau no pirmajā apļa savu pārsvaru apliecināja Evelīna Ermane-Marčenko. “ZZK” kluba sportiste trīs apļus veica pēc 51 minūtes un 20 sekundēm. Otrā vieta Carnikavas sportistei Renātei Rodionovai (+00:02:33), kamēr trijnieku noslēdza Lāsma Elza-Vaivode (“RRS/ LiVelo – Zelta Zeme”), informē T.Markss.

Jauniešiem U16 grupā pirmo vietu ieguva Gusts Lapiņš no Kuldīgas, kurš par 57 sekundēm apsteidza savu skolas biedru Murjāņu Sporta ģimnāzijā Rihardu Reinfeldu. Trešā vieta Albertam Smilktenam (“KS Sporta klubs”). Viņu no uzvarētāja šķīra 1 minūte un 20 sekundes.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.