Menu
 

Foto: "Jauno Jātnieku skolā" Inčukalnā aizvadītas šīs sezonas pirmās sacensības

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Anastasija Popova Foto – Anastasija Popova

Aizvadītajā nedēļas nogalē "Jauno Jātnieku skolā" Inčukalna novadā notika šāgada pirmās sacensības konkūrā, kas pulcēja jātniekus no visām Baltijas valstīm. Sacensību galvenajā maršrutā ar 135 cm augstiem šķēršļiem uzvarēja Kristaps Neretnieks ar zirgu Camerlane. Divu dienu garumā jātnieki dažādās vecuma grupās un grūtības pakāpēs kopā ar zirgiem sacentās 13 maršrutos.

"Daudziem šīs bija vienas no pirmajām sacensībām šajā sezonā, bet, neskatoties uz to, jātnieku un zirgu sasniegumus vērtēju labi. Šogad varu uzslavēt laukuma kvalitāti. Prieks, ka arī skatītāji bija sabraukuši, lai vērotu sacensības, kā arī tirgotāji radīja jauku pasākuma atmosfēru," atzina sacensību galvenā tiesnese Inga Miķelsone.

“Protams, mans mīļākais maršruts ir vadības maršruts, jo redzu, kā aug jaunā paaudze, kura kopā ar treneriem nopietni gatavojas šim maršrutam. Grūtības ziņā gan tehniski grūtākais bija maršruts, kurā jātniekiem bija jāpārvar 135 cm augstums, kas ne visiem ir pa spēkam. Bet tieši šajā maršrutā bija iespēja redzēt vienu no Latvijas labākajiem jātniekiem Kristapu Neretnieku, kuršLatvijā ir reti sastopams un no kura jātnieki daudz varēja un var mācīties.”

Nākamās sacensības "Jauno Jātnieku skolā" paredzētas 29. un 30.augustā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.