Menu
 

Foto: Saulkrastu šaha čempionātā startējuši 92 dalībnieki

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Daina Vārpiņa Foto - Daina Vārpiņa

Saulkrastu sporta centrā veiksmīgi aizvadīts šaha čempionāts, pulcinot aizrautīgākos šī sporta veida piekritējus.  To, ka šahisti noilgojušies pēc klātienes spēlēšanas, apliecina rekordlielais dalībnieku skaits – 92.

Pārliecinoši uzvarēja favorīts Aleksejs Širovs, kurš, izlaidis pirmo kārtu, uzvarēja visās savās partijās – kopā 7,5 punkti. Puspunkts mazāk Arsenam Bataševam, bet 6,5 punkti Konstantīna Gudovska kontā. Labākā no dāmām bija Nellija Maklakova – 6 punkti un astotā vieta, bet labākais no saulkrastiešiem bija Guntars Antoms – 5 punkti un 17.vieta.

Turnīra rīkotājiem īpašs prieks bijis par visjaunākajiem čempionāta dalībniekiem – U8 vecuma grupā startēja četri šahisti.

Tradicionālās sacensības organizēja Saulkrastu sporta centrs sadarbībā ar Rīgas Šaha federāciju, turnīrs bija veltīts Latvijas meistaram šahistam Jānim Kļaviņam.  “Esam gandarīti par lielo dalībnieku skaitu, tas tikai norāda, ka Saulkrastos šahs ir iecienīts. Cīņas turnīrā notika saspringtas un spraigas, tika fiksēti negaidīti rezultāti gan komandām, gan individuāli,” norādīja Saulkrastu sporta centra vadītāja Aiva Aparjode.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.