Menu
 

Saulkrastu orientieristam Upītim – Latvijas vicečempiona tituls garajā distancē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Latvijas Orientēšanās federācija Foto – Latvijas Orientēšanās federācija

Ar sacensībām garajā distancē Pļaviņu pusē svētdien atklāta šāgada Latvijas čempionāta medaļu izcīņa orientēšanās sportā. Uz starta stājās vairāk nekā 650 dalībnieku, tostarp arī virkne Latvijas labāko elites orientieristu.

Elites grupā vīriem 17 km distancē ar 31 kontrolpunktu par uzvarētāju kļuva Artūrs Prauliņš, kurš finišēja pēc stundas, 46 minūtēm un 18 sekundēm. Otro vietu, čempionam zaudējot pusotru minūti, ieņēma saulkrastietis Uldis Upītis, kurš pārstāv orientēšanās klubu “Kāpa”. Trešās vietas ieguvēju pieredzējušo un titulēto Mārtiņu Sirmo viņš apsteidza par vairāk nekā trim minūtēm, liecina Latvijas Orientēšanās federācijas informācija.

Dāmām 10,9 km distancē (22 kontrolpunkti) uzvarēja Sandra Grosberga.

Pierīgas novadu (Ādaži, Carnikava, Saulkrasti) orientieristu plaši pārstāvētā kluba “Kāpa” sportisti atsevišķās vecuma un meistarības grupās Latvijas čempionātā izcīnīja vēl krietnu skaitu medaļu. Tostarp par uzvarētājiem kļuva Ingmārs Vaiders (M21B), Kaspars Čerjaks (M50), Pēteris Novikovs (M75), Ieva Nāgele (W21A), Lauma Žilko (W65) un Ruta Kukka (W70).

Otrās vietas ieguva Magda Cigle (W20), Sergejs Šadrins (M55), Roberts Arnicāns (M14), Varis Peisenieks (M60) un Artūrs Čerjaks (KV21), trešās – Juris Šinke (M60), Krista Grantskalna (W12), Kendija Aparjode (W21A), Agnese Dzērve (W35), Dina Zobena (W40) un Ligita Grunde (W65).

Par spīti tam, ka pavasarī ārkārtas situācijas dēļ aizvadīti trīs mēneši bez sacensībām, Latvijas orientēšanās čempionāta sezona norisināsies gandrīz bez izmaiņām. Šogad Latvijas čempionāts norisinās piecos posmos – garā distance, sprints un sprinta stafete, vidējā distance un stafete, maratons un nakts posms.

Šogad Latvijas orientēšanās čempionāta posmos ieviests jaunums  – katrās sacensībās tiks pieaicināts instruktors, kas sniegs bezmaksas apmācību orientēšanās sportā. Tas nozīmē, ka arī cilvēki bez iepriekšējām zināšanām orientēšanās sportā tiek aicināti piedalīties sacensībās, lai gūtu savu pirmo orientēšanās pieredzi un iepazītu šo sporta veidu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.