Menu
 

Foto: Alvja Vītoliņa piemiņas turnīrā piedalās piecu valstu šahisti Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Daina Vārpiņa Foto – Daina Vārpiņa

Šahisti no piecām valstīm nedēļas nogalē ar turnīru Carnikavā pieminēja starptautisko meistaru Alvi Vītoliņu (1946–1997). Par turnīra uzvarētāju kļuva Lauris Laimiņš no Rīgas.

Alvja Vītoliņa piemiņas turnīrs visus iepriekšējos gadus tika aizvadīts jūnija vidū, jo starptautiskais meistars dzimis 1946.gada 15.jūnijā, taču Covid-19 dēļ pirmo reizi tas tika pārcelts uz jūliju. 56 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Vācijas, Polijas un ASV aizvadīja 13 kārtas ar apdomas laiku 3 minūtes partijai plus 2 sekundes par gājienu.

Kā vēsta Latvijas Šaha federācija, pēc turnīra ekvatora šķērsošanas līderpozīciju pārmaiņus ieņēma rīdzinieki Guntars Antoms un Lauris Laimiņš. Finišā ar 11 punktiem (11 uzvaras, 2 zaudējumi) tomēr labākais izrādījās Laimiņš, bet Antoms atpalika par puspunktu (9 uzvaras, 3 neizšķirti, 1 zaudējums). Trešais arī ar 10,5 punktiem finišēja Kristaps Kretainis no Rīgas.

Martins Šurmans no Polijas pilsētas Katovices ar desmit punktiem palika uzreiz aiz goda pjedestāla, bet pērnā gada uzvarētājs un galvenais reitingfavorīts Deniss Nikolajevs ar 8,5 punktiem finišēja piektajā vietā. Tikpat daudz iekrāja un labāko sešinieku noslēdza Arsens Bataševs.

Labākā no dāmām ar 8 punktiem un devīto vietu bija Jūlija Gorožankina, bet labākais (tiesa, arī vienīgais) no Carnikavas šahistiem bija Kristaps Krustkalns – 7,5 punkti un 14.vieta.

Jāatzīmē arī, ka dalībnieku vidū bija 19 šahisti vecumā līdz 18 gadiem, tajā skaitā desmit, kuri jaunāki par 12 gadiem. Sekmīgākais jauniešu konkurencē bija Maksims Golubovskis – 8 punkti un septītā vieta kopvērtējumā. Savukārt senioru grupā labākais bija Antons Seņkāns no Valmieras.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.