Menu
 

"Saulkrastu kokteili" bauda favorīti, lielā glāze – Pļaviņam un Točam Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - facebook.com/SaulkrastuKokteilis Foto - facebook.com/SaulkrastuKokteilis

Sestdien pirms pusnakts Saulkrastu Jūras parka laukumos noskaidroti Latvijas pludmales volejbola čempionāta “Ergo Open” trešā posma, jau 27.reizi notikušā turnīra "Saulkrastu kokteiļa" laureāti. Pēc gada pārtraukuma tajā triumfēja Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs. Turnīra balvu fonds bija 5000 eiro.

Saulkrastu turnīrā, sākot no kvalifikācijas, piedalījās 39 komandas. Līdz pat fināliem lielu pārsteigumu turnīra gaitā nebija. Vienīgi pēc diviem zaudējumiem grupu turnīrā izslēgšanas turnīram nekvalificējās ar ceturto numuru izliktie Toms Šmēdiņš un Haralds Regža, bet turnīra piektais numurs Arnis Tunte/Matīss Gabduļins piedzīvoja neveiksmi astotdaļfinālā.

Ceturtdaļfināla spēlēs uzvaras svinēja pāru favorīti (tostarp sagādājot zaudējumus diviem Lietuvas un vienam Somijas duetiem), kuri tad arī varēja ķerties pie godalgu dalīšanas.

Pusfinālos Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs (1.) pārliecinoši ieveica Dmitriju Korotkovu un Timo Lohmusu no Igaunijas 2:0 (21:9, 21:16), bet Jānim Šmēdiņam un Aleksandram Samoilovam (2.) uzvarai pār Aleksandru Soloveju un Mihailu Samoilovu (3.) bija nepieciešami trīs seti – 2:1 (19:21, 21:15, 15:10).

Tradicionāli “Saulkrastu kokteilim” fināli tika aizvadīti jau mākslīgajā apgaismojumā. Saulei rietot, mačā par trešo vietu Solovejs ar M.Samoilovu spraigā cīņā pārspēja Korotkovu/Lohmusu 2:1 (18:21, 21:19, 15:9). Savukārt galvenajā finālā spēkiem mērojās divu pēdējo gadu turnīra uzvarētāji, un pēc gada pārtraukuma par čempioniem, čeka par 2500 eiro ieguvējiem un mākslinieka Armanda Jēkabsona metālā veidotās milzu kokteiļa glāzes īpašniekiem uz gadu kļuva M.Pļaviņš un E.Točs, kuri A.Samoilovu un J.Šmēdiņu pārspēja 2:0 (21:17, 21:17).

Latvijas pludmales volejbola čempionāta pirmajos divos posmos bija uzvarējuši Samoilovs/Šmēdiņš – pirmajā posmā Ventspilī finālā viņi ar 2:0 uzvarēja lietuviešus Stankeviču/Knasu, bet otrajā posmā Jūrmalā ar 2:1 Pļaviņu/Toču. Vēl plānoti divi posmi augustā Daugavpilī un Cēsīs. “Saulkrastu kokteilis” ir vienīgais čempionāta posms, kurā paralēli vīru turnīram nenotiek dāmu sacensības.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.