Menu
 

Foto: Siguldā noslēgusies Latvijas Apvienotās badmintona līgas vienpadsmitā sezona

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Siguldas badmintona klubs Foto - Siguldas badmintona klubs

Ar pēdējā sestā posma spēlēm Siguldas Sporta centrā noslēgusies Latvijas Apvienotās badmintona līgas vienpadsmitā sezona un noskaidroti kopvērtējuma uzvarētāji. Jaunās sezonas sākums plānots jau septembra vidū.

Mājiniekiem siguldiešiem pēdējās sacensībās elites A grupā bija jāsamierinās ar divām uzvarām. Dāmu dubultspēļu finālā Siguldas badmintona kluba (SBK) pāru duelī Amanda Azarova un Liāna Lenceviča triju setu cīņā pārspēja Annu Kupču un Anniju Rulli-Titavu 21:16, 9:21, 21:18. Savukārt jaukto dubultspēļu izšķirošajā mačā Teodors Kerimovs (RTU/SBK) un Jekaterina Romanova (SBK) uzvarēja rīdziniekus Reini Kraukli un Diānu Stogniju 19:21, 24:22, 21:15.

Trešajā dubultspēļu turnīrā – vīriem – pieci dueti izspēlēja viena apļa turnīru, un noslēgumā trim pāriem bija pa trim uzvarām un vienam zaudējumam. Par uzvarētājiem kļuva Mārtiņš un Pauls Pankes no Rīgas, otrā vieta Mārtiņam Kažemakam un Valteram Liepkalnam no Baložiem, bet trešā – T.Kerimovam un Dāvim Strazdiņam (SBK).

Dāmu vienspēļu turnīra finālā Diāna Stogniju sīvā cīņā pārspēja siguldieti Jekaterinu Romanovu 18:21, 21:6, 24:22, divas nākamās vietas ieņēma mājinieces un dubultspēļu partneres Anna Kupča un Annija Rulle-Titava. Savukārt vīru individuālajā turnīrā Andis Bērziņš no Valmieras ne mazāk spraigā “zelta spēlē” uzvarēja siguldieti Artūru Akmeni 21:16, 12:21, 23:21.

B grupas pāru turnīrā pirmās divas vietas savā starpā sadalīja Siguldas badmintonistes – Madara Mackēviča un Nikola Muķiele ar 22:20, 22:20 pārspēja Diānu Gurecku un Paulu Mackēviču. Vienspēlēs P.Mackēviča ieņēma otro un N.Muķiele trešo vietu. Pārējos turnīros uzvarēja: B grupā – Niks Šauva (Alberta BK) un Mindaugs Kancleris/Mindaugs Trībs (Birži), C grupā – Uldis Lazdiņš (Smash BK)

Latvijas Apvienotās badmintona līgas kopvērtējumā A grupā kļuva Andis Bērziņš (Valmiera) un Anna Kupča (Siguldas BK) vienspēlēs, kā arī Mārtiņš Kažemaks un Valters Liepkalns (Baloži), Diāna Stognija (RSP/RBS – gan dāmām, gan “mikstā”) un Pauls Panke (BK “Rīga”) dubultspēlēs. B grupā pirmās vietas nodrošināja Niks Šauva (Alberta BK), Diāna Gurecka (SBK),M.Kancleris/M.Trībs un P.Mackēviča/D.Gurecka (SBK),  C grupā – Uldis Lazdiņš (Smash BK).

11.-13.septembrī Siguldā paredzēts starptautais “Yonex” U17 turnīrs badmintonā, bet jau 19.un 20.septembrī paredzēts LABL 12.sezonas pirmais posms.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.