Menu
 

Sabīne Siliņa Pasaules kausa posmā konkūrā izcīna ceturto vietu

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Latvijas jātniece Sabīne Siliņa ar zirgu "Fantast" svētdien ieguva ceturto vietu Pasaules kausa ieskaites maršrutā sacensībās Igaunijas pilsētā Ruilā, ziņo Latvijas Jātnieku federācija.

Vienlaikus šis bija arī pasaules ranga ieskaites maršruts.

Pasaules kausa divu zvaigžņu statusa sacensību noslēdzošo ieskaites maršrutu bez soda punktiem veica pieci jātnieki, ropažniecei Siliņai saīsinātajā pārlekšanas maršrutā vienu šķērsli nogāžot un iegūstot ceturto vietu. Latvijas jātniece arī sestdienas lielā apļa maršrutā ar 145 centimetru augstiem šķēršļiem ierindojās augstajā piektajā pozīcijā.

Uzvaru Ruilas posmā izcīnīja Igaunijas sportiste Maja Relandere ar "Expert", kura vienīgā pārlekšanu veica bez soda punktiem. Latviju Pasaules kausa posma maršrutā pārstāvēja astoņi jātnieki.

"Esmu ļoti gandarīta par rezultātu, ko sasniedzu Igaunijā. Visas trīs dienas pamatmaršrutus veicu bez soda punktiem," pēc finiša teica Latvijas sportiste. "Gan man, gan Fantastam šis bija pirmais "Grand Prix", turklāt mēs to izlecām, nenogāžot nevienu šķērsli. Maršruts bija diezgan sarežģīts, mēs ar Fantastu centāmies atdot sevi visu, un kopā mums izdevās."

"Nevaru aprakstīt tās emocijas, kādas man bija, lecot šādu augstumu, un to milzīgo prieku par sasniegto rezultātu. Vienmēr biju sapņojusi par to, ka lekšu "Gand Prix", gandarījumu neslēpa sportiste. "Kad biju maza, ar apbrīnu no apakšas skatījos uz tiem augstajiem šķēršļiem un jātniekiem, kuri startē 160 centimetru maršrutos. Tagad es lecu kopā ar viņiem, un tas ir kaut kas īpašs."

Kristaps Neretnieks ar zirgu "Udgi Girl des GY" šajās sacensībās uzvarēja pirmās dienas augstākajā distancē (140 centimetri) un sestdienas maršrutā ar 130 centimetru augstiem šķēršļiem. Vēl vienu uzvaru Latvijai sagādāja Magdalēna Pildere, paliekot nepārspēta turnīra otrās dienas 120 centimetru distancē.

Vēl godalgotas vietas konkūrā izcīnīja Kristīne Egle, Laura Penele, Tatjana Rezņuka, Laura Luīze Leinerte, Irīna Grase, Anna Annija Alsiņa, Ģirts Bricis, Andis Vārna un Neretnieks.

Paralēli Pasaules kausa posmam šķēršļu pārvarēšanā Ruilā norisinājās arī Pasaules kausa posms un starptautisks divu zvaigžņu statusa turnīrs iejādē. Uzvaru Vidējās balvas I (elementu izpilde brīvā secībā ar savu mūziku) shēmā izcīnīja Latvijas jātniece Olga Šakurova ar Hanoveres šķirnes zirgu "Ester", iegūstot 71,050% no maksimāli iespējamās summas.

PK posmā piedalījās Terēze Rozenberga ar zirgu "Kivi", bet zemākas kategorijas sacensībās godalgas iejādes disciplīnā izcīnīja Šakurova, Airisa Penele un Agnese Rozīte.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.