Menu
 

MTB un BMX riteņbraucēji Siguldā un Ventspilī sadalījuši Latvijas čempionāta medaļas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Riteņbraukšanas federācija Foto - Latvijas Riteņbraukšanas federācija

Sestdien Siguldā “Latvijas Valsts mežu” kalnu riteņbraukšanas (MTB) maratona otrajā posmā tika sadalītas arī Latvijas MTB čempionāta medaļas.

Par uzvarētāju 46 km braucienā elites grupā kļuva Oskars Muižnieks, kuram šis bija trešais valsts čempiona tituls. Otro un trešo vietu ieguva viņa “DTG-MySport” komandas biedri Lauris Purniņš un Arnis Pētersons, liecina Latvijas Riteņbraukšanas federācijas informācija.

Dāmām čempiones titulu izcīnīja Katrīna Jaunslaviete-Kipure, otrā šoreiz palika līdzšinējā titula īpašniece Lelde Ardava, bet bronzas medaļu izcīnīja Zane Ķelpe no “MTB Garkalne” komandas. Savukārt sacensībās juniorēm triumfēja Renāte Rodionova no Carnikavas, kura ir līdere savā grupā arī LVM MTB maratona kopvērtējumā.

Vienā laikā ar kalnu riteņbraukšanas cienītājiem par Latvijas čempionāta medaļām Ventspils Piedzīvojumuu parka trasē cīnījās BMX braucēji, kurā, pēc rīkotāju informācijas, 24 vecuma un meistarības grupās startēja dalībnieku rekordskaits – 362. Viņu bija arī prāvs pulciņš Mārupes BMX kluba pārstāvju.

Junioru puišu grupā visas dienas garumā dominēja un par valsts čempionu kļuva “BMX Mārupe/ AKSSC Valmiera” komandas braucējs Edvards Emīls Liberts. Viņš uzvarēja gan visos trijos priekšbraucienos, gan finālā. Savukārt vecākajā B16 grupā jauniešiem triumfēja mārupietis Mārtiņš Zadraks.

Elites grupās par uzvarētājiem kļuva Helvijs Babris un Vineta Pētersone.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.