Menu
 

Siguldā noslēdzies Latvijas orientēšanās kausa posms vidējā un garajā distancē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes foto Publicitātes foto

Brīvdienās aizvadīts ceturtais un piektais Latvijas kausa posms orientēšanās sportā “Siguldas kauss 2020” šoreiz vidējā un garajā distancē. Uz starta visās vecuma grupās kopā stājās vairāk nekā 700 dalībnieku, kas ir līdz šim lielākais dalībnieku skaits šajās sacensībās. Ceturtajā posmā uzvaras guva Ieva Rukšāne un Edgars Bertuks, savukārt piektajā posmā un kopvērtējumā čempiona titulu starp vīriem izcīnīja Ilgvars Caune, bet dāmu elitē pozīcijas saglabāja Ieva Rukšāne, informē pasākuma organizatori.

“Fiziski jutos labi, un arī karstums vienmēr ir bijis mans sabiedrotais. Pietrūkst nedaudz jaudas, lai agresīvi veiktu distances smagākās daļas, bet viss atbilstoši šībrīža treniņu apjomam un iespējām. Tehnisko pusi veicu samērā stabili, izvēlējos optimālākos variantus garākajos etapos un maksimāli centos izmantot apvidus skrienamākās daļas. Lielāko kļūdu pieļāvu pie 10. kontrolpunkta, kur no sava plāna novirzījos jau etapa vidū un uzskrēju blakus “degunā”, zaudējot 30 sekundes. Spriežot pēc etapu laikiem, arī konkurentiem šis punkts sagādāja zināmas problēmas. Paldies organizatoriem par lieliskajām sacensībām un apsveicu ar jaunu dalībnieku skaita rekordu,” komentē Latvijas kausa ceturtā posma uzvarētājs E.Bertuks.

“Pirmajā dienā skrējās ļoti labi un spēju atrast labu plūdumu distancē. Praktiski izcils skrējiens ar divām mazām kļūdiņām, kas vidējā distancē ir gandrīz vai neizbēgami. Edgars gan man bija neaizsniedzams. Otro daļu veicu stabili, izvēlējos labus ceļu variantus. Pēdējos divarpus kilometrus biju tik noguris, ka pat sāku iet uz pļavas, bet laikam citiem gāja vēl grūtāk, jo tieši tur ieguvu pārsvaru. Distanču plānojumus, manuprāt, izcils, jo pat īsos etapus bija iespējams izvēlēties dažādus ceļus,” atzīst LK piektā posma līderis I.Caune.

“Latvijas kausa 20. sezonu svinam ar dalībnieku pieaugumu un jaunu sadarbības partneru piesaisti. Latvijas Orientēšanās federācijas galvenais mērķis ir iesaistīt orientēšanās kustībā pēc iespējas vairāk Latvijas iedzīvotāju, katru gadu organizējot ap 500 sacensību visā Latvijā. Priecājamies, ka katru gadu mūsu rindām pievienojas jauni, aktīvi cilvēki, kuriem orientēšanās kļūst par mūža aizraušanos,” dalās Latvijas Orientēšanās federācijas projektu vadītājs Matīss Ratnieks.

Kā vēsta pasākuma organizatori, šogad kausa atbalstītāju lokam pievienojies arī uzņēmums “Maxima Latvija”. “Priecājamies redzēt, ka šogad, jo īpaši ņemot vērā Covid-19 ietekmi uz sabiedrības dzīvesveidu un sporta kopienu, Latvijas orientēšanās čempionātā piedalās aizvien vairāk cilvēku, pavadot laiku svaigā gaisā un ievērojot tik ļoti svarīgo sociālo distanci. Lai attīstītu šo sporta veidu Latvijā un padarītu to vēl pieejamāku iedzīvotājiem, esam uzsākuši sadarbību ar Latvijas Orientēšanās federāciju. Kopīgiem spēkiem ar Latvijas Orientēšanās federāciju strādāsim pie tā, lai cilvēki arvien vairāk iepazīst orientēšanās sporta sniegtās priekšrocības un tādējādi vairāk brīvā laika pavada aktīvi sportojot pie dabas,” stāsta uzņēmuma “Maxima Latvija” finanšu direktors Valdis Zeps.

Nākamais Latvijas orientēšanās kausa posms notiks 22. un 23.augustā Smiltenes pusē, sportistiem sacenšoties vidējā un garā distancē, atzīmē organizatori.

Latvijas orientēšanās čempionāts un Latvijas kauss šogad norisinās no jūlija līdz oktobrim. Sacensībās tiks noskaidroti gan labākie individuālie sportisti, gan labākie orientēšanās klubi. Tāpat septembrī norisināsies ikgadējais Latvijas skolu orientēšanās kauss. Plašāka informācija par visām sezonas sacensībām atrodama Latvijas Orientēšanās federācijas tīmekļvietnē lof.lv.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.