Menu
 

Carnikavietis Toms Skujiņš iekļauts "Trek-Segafredo" komandas sastāvā prestižajam velobraucienam "Tour de France"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Pirmdien vakarā ASV reģistrētā velokomanda “Trek – Segafredo” paziņojusi savu sastāvu prestižajam daudzdienu velobraucienam “Tour de France”. Tajā iekļauts arī carnikavietis Toms Skujiņš, kuram šis būs trešais gads pēc kārtas Francijas tūrē, informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācijā.

Komandas līderi cīņā par kopvērtējumu būs austrālietis Ričijs Porte un nīderlandietis Bauke Mollema. Pērn Ričijs kopvērtējumā ieņēma 11. vietu. Toms Skujiņš būs starp galvenajiem Portes palīgiem. Pērn Toms 17. posmā finišēja devītajā vietā, bet 2018. gadā viņam piektā vieta vienā no posmiem, kā arī uz vairākiem posmiem nopelnīts Kalnu karaļa krekls.

Pēc 18 gadu pārtraukuma “Tour de France” startēs divi latvieši. Aizvadītās nedēļas izskaņā ambiciozā “Israel Start – Up Nation” paziņoja par Krista Neilanda iekļaušanu sastāvā dalībai Francijas tūrē. Kuldīdzniekam šī būs debija šajās sacensībās.

“Tour de France”, kas pelnīti tiek uzskatīts par vienu no lielākajiem pasaules sporta notikumiem, šogad atzīmē savu 107. gadskārtu. Pēdējo reizi divi latvieši kopā “Tour de France” bija tālajā 2002. gadā. Toreiz katrs savās komandās tūrē brauca – Arvis Piziks un Raivis Belohvoščiks. Šogad velobrauciens startēs 29. augustā Nicā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.