Menu
 

Ķekavieši izcīna Latvijas čempionu titulu regbijā-7, Garkalnei sudrabs

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - ekrānšāviņš no youtube.com Foto - ekrānšāviņš no youtube.com

Sestdien Baldones stadionā lietainajos apstākļos kļuva zināmi šāgada Latvijas čempioni olimpiskajā regbijā-7. Titulu ieguva regbija kluba “Miesnieki” pirmā komanda “Krownpack/Ķekava”, kas finālā pārspēja Garkalnes regbija kluba “Livonia” pirmo vienību “Livonia/Alphalane”.

Čempionātā piedalījās piecu Latvijas regbija klubu astoņas komandas, kas vispirms aizvadīja priekšsacīkšu turnīru divās apakšgrupās, un pa divām labākajām vienībām kvalificējās pusfinālam. Abi galvenie favorīti svinēja pa trim uzvarām un cīņā par vietu finālā tikās ar otrās apakšgrupas otro vietu ieguvējiem. “Krownpack/Ķekava” regbisti bez pūlem pieveica savus kolēģus no “Miesnieku” kluba – Ķekavas novada sporta skolu. Savukārt “Livonia/Alphalane” krietni saspringtākā pusfinālā pārspēja “Eži/EK sistēmas” regbistus.

Galvenajā finālā ķekavieši ar piezemējumu izvirzījās vadībā pirmā puslaika pašās beigās (5:0), bet drīz pēc pārtraukuma palielināja pārsvaru līdz 12:0. “Livonia” atbildēja ar piezemējumu, taču atspēlēties vairs nespēja – 12:5 “Krownpack/Ķekava” labā.

Spēlē par trešo vietu Ķekavas NSS regbisti pirmie veica rezultatīvu uzbrukumu (5:0), taču beigās piekāpās “Eži/EK sistēmas” komandai 5:26. Mačā par piekto vietuJūrmala/Halipapa” pārspēja “Livonia” otro komandu “Livonia/Baltic zinc technics”, bet cīņā par septīto vietu “Livonia” trešā vienība “Livonia dūži” zaudēja regbija klubam “Fēnikss”.

Līdztekus Latvijas čempionātam regbijā-7 Baldones stadionā tika arī atzīmēta Latvijas regbija 60.gadadiena, un dienas garumā tika sumināti regbija meistari par ieguldīto darbu šī sporta veida attīstībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.