Menu
 

Futbolā uzvaras Mārupei un Salaspilij, neizšķirti Ķekavai un Olainei, zaudējumi Krimuldai un Babītei

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mārupes sporta centrs Foto - Mārupes sporta centrs

Vēl vienu notikumiem bagātu nedēļas nogali Latvijas futbola čempionātā aizvadījuši Pierīgas vīru un dāmu futbola klubi. Jau atkal bija gan uzvaras un zaudējumi ar piecu vārtu starpību, gan pēdējās minūtēs gūti vārti, kas ļāva izvairīties no neveiksmēm.

Divu Latvijas pirmās līgas tabulas augšgala komandu savstarpējā cīņā pirmā apļa pēdējā kārtā Ķekavas “Auda” izbraukumā cīnījās neizšķirti ar Grobiņas sporta centra komandu. Otrā puslaika sākumā viesus vadībā izvirzīja Igors Kovaļkovs, taču jau pāris minūtes vēlāk “Auda” palika skaitliskā mazākumā, un mājinieki to izmantoja, gūstot divus vārtus. Ritēja jau spēles pamatlaika pēdējā minūte, kad Grobiņas futbolisti neveiksmīgi nospēlēja savu vārtu priekšā un ieraidīja bumbu savos vārtos – 2:2.

Garkalnes novada Upesciema stadionā zaudējumu svētdien piedzīvoja Jura Docenko futbola skolas “Alberts” komanda, kas, ielaižot divus vārtus pēdējās 12 minūtēs, ar 0:2 piekāpās Rēzeknes komandai.

Pirmās līgas turnīra tabulā pēc pirmā apļa (astoņām kārtām) līderi Daugavpils “FC Lokomotiv” pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem FK “Auda” palielinājuši līdz sešiem punktiem (22 pret 16). 14 punkti ir sporta klubam “Super Nova”, kas šajā kārtā bija brīvs, “Alberts” ar 11 punktiem ieņem piekto vietu.

Latvijas otrajā līgā iespaidīgu uzvaru pār Liepājas klubu “Karosta” svinēja Mārupes sporta centra futbolisti. Jau 2.minūtē laukuma saimnieki ieguva tiesības uz 11 metru soda sitienu, taču to nerealizēja un atdeva pretiniekam iniciatīvu. Mārupiešus vadība izvirzīja Raitis Haralds Butlers, bet pēc pārtraukuma divreiz precīzs bija Jānis Aigars Dīriķis un pa reizei Valters Lapinskis (11 m) un Vadims Safoņenkovs – 5:0.

Uzvaru sēriju turpināja futbola klubs “Salaspils”, kas pateicoties diviem Artjoma Loginova goliem, ar 2:1 pārspēja FK “Limbaži” futbolistus. Apvienotās futbola akadēmijas “Olaine” audzēkņi svētdien savās mājās ar 1:3 piekāpās futbola klubam “Priekuļi” – goda vārtus cīņas beigās guva Niks Edžus Bērziņš. Savukārt sporta kluba “Krimulda” komanda cieta sakāvi 0:5 izbraukuma spēlē pret Preiļu BJSS komandu.

Tabulā FK “Salaspils” ar maksimālo bilanci 18 punkti 6 spēlēs ir līderi, bet pārējās trīs Pierīgas komandas 12 kubu konkurencē ieņem vietas no septītās līdz devītajai – AFA “Olaine” 7 p., Mārupes sporta centrs un SK “Krimulda” pa 6 p.

Latvijas trešās līgas Rīgas reģiona turnīra spēlē sporta klubs “Upesciems” savās mājās ar 3:0 pieveica Jūrmalas sporta skolas komandu. Pa reizei precīzi sita Dāvids Čudars, Nauris Baranovskis un Jānis Avots. Ar 18 punktiem 9 spēlēs Upesciema futbolisti tabulā ieņem trešo vietu, bet pēdējie devītie ir Ādažu futbola skolas “Rakari” spēlētāji, kuri piedzīvojuši zaudējumus visās astoņās spēlēs.

FK “Olaine” futbolistēm izdevies pārtraukt četru zaudējumu sēriju Sieviešu līgas turnīrā. Mačā pret futbola skolu “Metta” olainietes otrā puslaika vidū divu minūšu laikā ielaida divus vārtus, tomēr spēja atspēlēties un ar Liānas Maļčikovas un Diānas Skribinas vārtu guvumiem panāca neizšķirtu 2:2. Sešās spēlēs FK “Olaine” ir četri punkti un trešā vieta četru komandu turnīrā.

Sieviešu pirmajā līgā uzvaru 2:0 pār FK “Laidze”/Talsu NSS komandu svinēja Ķekavas “Auda” – pirmajā puslaikā bumbu vārtos ieraidīja Madara Vīgante, bet otrajā puslaikā Klinta Mārtiņjēkaba. Savukārt Babītes sporta kluba/”Dinamo Rīga” futbolistes ar zaudējumu 1:3 atgriezās no izbraukuma spēles pret FK “Iecava”. Viešņām vienīgos vārtus pamatlaika pēdējā minūtē guva Olga Zadorožņuka.

Abām Pierīgas komandām ir pa 12 punktiem septiņās spēlēs un vietas turnīra tabulas vidusdaļā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.