Menu
 

Foto: Mālpils novusa meistari Pierīgas sporta spēlēs pārtrauc Babītes uzvaru sēriju Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Pierīgas Izglītības, kultūras un sporta pārvalde Foto - Pierīgas Izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Nedēļas nogalē Piņķos notikušajā Pierīgas novadu sporta spēļu novusa turnīrā pirmo vietu izcīnījusi Mālpils novada komanda. Otro vietu kopvērtējumā ieņēma mājinieki Babītes novusa meistari, kas Pierīgas čempionu titulu bija ieguvuši pēdējos piecus gadus, trešo – Olaines novada pārstāvji.

Novusa turnīrā šoreiz piedalījās desmit Pierīgas novadu komandas – tikai par vienu mazāk nekā pirms gada, padarot sacensības par vienu no populārākajiem Pierīgas sporta pasākumiem šajā gadā. Kā ierasts, turnīrs aizritēja pēc viena apļa sistēmas, katrai komandai tiekoties ar katru. Spēles noritēja pie četriem galdiem, pie ceturtā spēlēja dāmas. Par uzvaru komandu cīņā komandai piešķīra divus punktus, par neizšķirtu vienu punktu un par zaudējumu nulli.

Mālpilieši Mārtiņš Dišereits, Alfons Suķis, Edgars Komarovs un Tatjana Rakojeda deviņos mačos nepiedzīvoja nevienu zaudējumu – divas uzvaras 8:0, četras 6:2, divas 5:3 un vienīgais neizšķirts 4:4 cīņā ar sāncenšiem no Olaines. Summā viņi savāca 34 punktus no 36 iespējamiem, kas bija pārliecinoši labākais rezultāts.

Otro vietu kopvērtējumā ieguva Babītes komanda Igors Ramba, Ainārs Grosens, Gaidis Čoders un Dace Balaka – sešas uzvaras, divi neizšķirti un vienīgais zaudējums 3:5 pret čempioniem (29 punkti). Trešie ar 23 punktiem (4 uzvaras, 2 neizšķirti, 3 zaudējumi) bija olainieši Aigars Krencs, Arje Ferbers, Ivars Rūja un Līga Balode. Tālākās vietas ieņēma Salaspils (22 p.), Stopiņu (21), Ķekavas (20), Sējas (19), Ropažu (18), Saulkrastu (14) un Baldones (12) komandas.

Individuāli pie pirmā galda labākie bija M.Dišereits (Mālpils; 16 punkti no 18 iespējamiem), I.Ramba (Babīte, 15) un Jānis Dūmiņš (Baldone, 12), pie otrā – A.Grosens (Babīte, 14), A.Ferbers (Olaine, 12) un Aleksejs Mironovs (Sēja, 12), pie trešā – E.Komarovs (Mālpils, 16), G.Čoders (Babīte, 13) un Ritvars Kauss (Ķekava, 13), pie ceturtā – Dina Kriščuka (Saulkrasti, 16), T.Rakojeda (Mālpils, 13) un Ināra More (Stopiņi, 10).

Kā informēja Pierīgas Izglītības, kultūras un sporta pārvaldē, jau šīs nedēļas beigās Inčukalna un Ulbrokas sporta kompleksos norisināsies Pierīgas sporta spēļu florbola sacensības vīriem. Savukārt Pierīgas skolēnu sporta spēles drošības pasākumu dēļ tiek atceltas vismaz līdz rudens brīvdienām oktobrī.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.