Menu
 

Baldonietis Lanka pēc 27 gadu pārtraukuma izcīnījis Latvijas šaha čempiona titulu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Šaha federācija Foto - Latvijas Šaha federācija

Svētdien viesnīcā "Tallink Hotel Riga" noslēdzās Latvijas čempionāti klasiskajā šahā. Vīriešiem otro reizi par uzvarētāju kļuva lielmeistars Zigurds Lanka no Baldones, bet dāmām savu desmito titulu karjerā izcīnīja lielmeistare Laura Rogule.

39 vīru konkurencē Zigurds Lanka deviņās kārtās ieguva 7,5 punktus. Viņš par punktu apsteidza Tomu Kantānu no Garkalnes un rīdzinieku Iļju Semjonovu, kuri ieguva attiecīgi sudrabu un bronzu. Kā informēja Latvijas Šaha federācijā, Lankam šis ir otrais tituls. Iepriekšējais bija tālajā 1993.gadā.

Pēc čempionāta pusceļa, piektās kārtas, līderis bija Semjonovs. Sestajā kārtā viņu šajā pozīcijā nomainīja Lanka, kurš pieveica Semjonovu savstarpējā cīņā. Nākamais čempions savu pozīciju nevienam vairs neatdeva līdz turnīra beigām, pieveicot vēl divus jaunos spēlētājus Arsenu Bataševu un Aleksandru Jazdanovu. Pēdējā kārtā, lai nofiksētu čempiona titulu, Lanka parakstīja ātru miera līgumu ar Matīsu Mustapu.

Dāmu turnīrā sacentās 24 dalībnieces. Rogule bija neapšaubāma favorīte, kurai savu statusu izdevās arī apliecināt, nepiedzīvojot nevienu zaudējumu un kopā savācot 7,5 punktus no 9. Tas viņai bija jau desmitais zelts. Pirmo Rogule spēja iegūt 2003.gadā piecpadsmit gadu vecumā.

Sudrabs tika Lindai Krūmiņai – 6,5, bet pirmā bronza pieaugušo karjerā tika Madarai Golstai – 6 punkti.

Paralēli abiem čempionātiem noritēja arī starptautisks turnīrs "Rīga Open", kurā sacentās 52 dalībnieki. Ar 7,5 punktiem no 9 par uzvarētāju kļuva starptautiskais meistars Oļegs Krivonosovs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.