Menu
 

Izsludināta pieteikšanās programmas "Sporto visa klase" septītajai sezonai

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) ir informējusi pašvaldību un izglītības iestāžu pārstāvjus par programmas “Sporto visa klase” realizāciju jaunajā mācību gadā Covid-19 pandēmijas apstākļos. LOK apstiprinājusi, ka programma “Sporto visa klase” turpināsies un ir izsludināta pieteikšanās tās septītajai sezonai.

Projekts un tā programma īstenojama atbilstoši valstī noteiktajiem epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 pandēmijas izplatības ierobežošanai, ievērojot visus veselības ekspertu ieteikumus, un dalībnieku veselība uzskatāma par augstāko prioritāti.

Pēc LOK novērojumiem, programmas popularitāte aug ik gadu, iegūstot arvien plašāku atbalstu pašvaldību, izglītības iestāžu, skolēnu, vecāku un pedagogu vidū. Novitāte programmā šajā gadā ir peldēt prasmju apguves metodiskais materiāls, kas aktualizēs drošības jautājumus pie ūdens un ūdenī, kā arī 2.-4. klasēm ir iespēja izvēlēties aizvadīt nodarbības pieskārienregbijā.

Tāpat jaunums šajā gadā programmas “Sporto visa klase” ietvaros būs tiešsaistes konferences organizēšana dalībniekiem un citiem interesentiem. Arī “Sporto visa klase” programmas atklāšana šajā mācību gadā notiks visiem kopā esot tiešsaistē.

Lai pieteiktos programmai “Sporto visa klase”, izglītības iestādei nepieciešams LOK līdz 22.septembrim nosūtīt piederīgās pašvaldības apstiprinātus pieteikumus.

Programma “Sporto visa klase” paredz iesaistīto skolu 3., 4., 5. un 6. klašu skolēniem katru nedēļu nodrošināt papildus divas vai trīs fakultatīvās sporta nodarbības, kas notiek saskaņā ar Latvijas sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) un sporta veidu federāciju izstrādātu metodisko materiālu. Savukārt 2.klasēm nodarbības programmas ietvaros notiek, paredzot vecuma grupai atbilstošas fiziskās aktivitātes.

2.klasēm programmā iekļautas divas vai trīs fakultatīvās sporta nodarbības nedēļā – vispārējā fiziskā sagatavotība, spēles un rotaļas, kā arī peldēšana vai sporta nodarbība svaigā gaisā vai nodarbība džudo vai nodarbība pieskārienregbijā.

3., 4., 5.un 6.klasēm programma paredz divas vai trīs nodarbības – vispārējā fiziskā sagatavotība, futbola iemaņu apguve, kā arī peldēšana vai sporta nodarbība svaigā gaisā vai nodarbība džudo vai nodarbība pieskārienregbijā (3. un 4. klasēm).

Programmā “Sporto visa klase” 6.sezonā jeb 2019./2020.mācību gadā piedalījās 8300 bērnu no 369 klasēm un 75 Latvijas pašvaldībām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.