Menu
 

"Rāmavas lāči" debijas sezonu Latvijas regbija čempionātā pabeidz bez uzvarām

  • Autors:  LETA
Foto - Zigismunds Zālmanis, LRF Foto - Zigismunds Zālmanis, LRF

Regbija klubs "Jūrmala" ceturtdien Latvijas čempionātā cīņā par piekto vietu uzvarēja šīs sezonas debitantus "Rāmavas lāčus", ziņo Latvijas Regbija federācija (LRF). Spēlē par Latvijas čempionāta piekto vietu "Jūrmala" veica septiņus piezemējumus un uzvarēja "Rāmavas lāčus" ar 46:19 (13:7).

Principiālajā spēlē "Jūrmalas" komanda lielu pārsvaru ieguva tikai mača otrajā daļā, jo pirmajā puslaikā ritēja sīva spēkošanās. "Jūrmala" sāka ar 8:0 izrāvienu, pēc Mihaila Tumina soda sitiena un Sandra Jauntēva piezemējuma, bet puslaika beigās jūrmalniekiem bija tikai viena punkta pārsvars 8:7, jo "Lāči" atbildēja ar Šrilankas regbista Isju (Tusita Ekanajaka) piezemējumu un Jāņa Pelēča realizāciju. Tikai venu minūti pirms pārtraukuma Artūrs Perims ar piezemējumu panāca "Jūrmalai" sešu punktu atrāvienu 13:7.

Otrajā puslaikā "Jūrmala" jau apliecināja favorītes statusu, un 15 minūšu laikā veica četrus piezemējumus pēc kārtas, nekļūdīgi izpildīja arī realizācijas sitienus, uz tablo panākot 41:7. Mača liktenis bija izšķirts, bet "Rāmavas lāči" nebija iemiguši, un atbildot ar diviem Aivara Spangera un Guntara Briļjonoka piezmējumiem, un Jāņa Pelēča realizāciju, sadeldēja punktu starpību līdz 22 punktiem - 41:19.

Punktu spēlei un visam čempionātam pielika "Jūrmalas" trešais numurs Sandris Jauntēvs ar savu otro un komandas septīto piezemējumu mačā. Kūrortpilsētas vīri uzvarēja cīņu ar Latvijas čempionāta debitanti 46:19.

Abām vienībām šī bija rezultatīvākā spēle turnīrā. Neliels gandarījums arī zaudētājiem, jo "Ŗāmavas lāči" tika pie pirmā punkta turnīra tabulā, ko nopelnīja pateicoties trim piezemējumiem.

Uzvarētāju rindās pa diviem piezemējumiem Jauntēvam un Perimam, bet lielāko pienesumu punktu izteiksmē "Jūrmalai" deva Mihails Tumins, kurš izcēlās ar piezemējumu, četrām realiziācijām un vienu soda sitienu, kopā gūstot 16 punktus.

Latvijas čempionātu regbijā "Jūrmala" pabeigusi piektajā vietā ar izcīnītiem 6 punktiem (viena uzvara, divi bonusa punkti, četri zaudējumi), bet "Rāmavas lāčiem" debijas sezonā sestā vieta ar vienu bonusa punktu piecās zaudētās spēlēs.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.