Menu
 

Foto: Ar "Olimpiskās dienas 2020" aktivitātēm Piņķos un citur Latvijā noslēgušies Olimpiskā mēneša pasākumi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Jana Leite/LOK arhīvs Foto - Jana Leite/LOK arhīvs

Piektdien 520 norises vietās visā Latvijā norisinājās tradicionālā “Olimpiskā diena 2020”, kas pulcēja vismaz 120 000 dalībnieku no visiem Latvijas reģioniem. Ar “Olimpiskās dienas 2020” aktivitātēm noslēdzās arī Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) organizētie Olimpiskā mēneša pasākumi.

Vienlaicīgi visās “Olimpiskās dienas 2020” norises vietās rīta vingrošana sākās plkst.10.00, pēc kā notika dažādas sportiskas un radošas aktivitātes. Izglītības iestāžu audzēkņi iepazinās ar dažādiem olimpiskajiem sporta veidiem un to spēles noteikumiem, piedalījās stafetēs un citās sporta sacensībās.

LOK sadarbībā ar Babītes novada pašvaldību centrālo “Olimpiskās dienas 2020” pasākumu organizēja Babītes novada Piņķos. Tur bez Babītes novada izglītības iestāžu bērniem un jauniešiem piedalījās arī “Olimpiskās dienas 2020” vēstneši, olimpieši Gunta Baško un Raimonds Bergmanis, LOK vadība – prezidents Žoržs Tikmers un ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks, Babītes novada pašvaldības pārstāvji, kā arī citi viesi, informēja LOK.

“Olimpiskā diena 2020” radio tiešraidē no futbola laukuma Piņķos tika translēta LOK informatīvā sadarbības partnera “Radio SWH” ēterā no īpašas izbraukuma studijas. “Radio SWH” savu programmu piecu stundu garumā veltīja “Olimpiskajai dienai 2020”, kuru laikā notika interesantas un izklaidējošas sarunas.

LOK “Olimpiskās dienas 2020” aktivitātes šogad izvērsa mēneša garumā. Katra nedēļa tika veltīta fiziskām aktivitātēm dažādām iedzīvotāju grupām – topošajām un jaunajām māmiņām, ģimenēm, senioriem, ka arī bērniem un jauniešiem. Centrālais elements Olimpiskajā mēnesī bija iespēja izzināt dažādus sporta veidus un ieviest regulāras sporta aktivitātes ikdienā. Otrs elements bija uztura padomi vispārējai veselības veicināšanai kopā ar uztura speciālisti Lizeti Pugu. 

“Olimpiskā diena” arī ir kā starta signāls “Eiropas Sporta nedēļai”, kas uz sporta aktivitātēm aicinās no 23. līdz 30.septembrim, līdz ar to septembris Latvijā kļūst par sporta un kustību mēnesi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.