Menu
 

Ulbrokas un Salaspils handbola klubi atklāj jauno sezonu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Handbola federācija Foto - Latvijas Handbola federācija

Ar pirmajām spēlēm Latvijas čempionātā jauno sezonu atklājuši Stopiņu un Salaspils dāmu un vīru handbola klubi. Dāmu virslīgas turnīrā Pierīgas komandas jau arī aizvadīja savstarpējo cīņu.

Stopiņu NHK handbolistes Latvijas čempionātu atklāja jau piektdien vakarā ar spēli pret Latvijas jauniešu (U16) izlasi. Pēc neveiksmīga sākuma (0:3, 2:7) pieredzējušākās Stopiņu komandas spēlētājas pirmā puslaika izskaņā pārņēma vadību (10:9), taču tikai uz īsu brīdi. Pēc pārtraukuma daudz veiksmīgāk laukumā darbojās jaunatnes izlase, kas vienubrīd sasniedza pat astoņu vārtu pārsvaru (23:15). Tomēr pēdējās 15 minūtēs Stopiņu NHK paveica teju neiespējamo, atspēlēja visu deficītu un maču noslēdza neizšķirti 27:27.

Elza Seržante guva deviņus vārtus, Kristīne Dzenīte sešus un Lana Nikolajeva četrus vārtus.

Sestdien Jēkabpilī, kur bija pulcējušās visas dāmu virslīgā spēlējošās komandas un notika pagājušās sezonas labāko spēlētāju sveikšana, Stopiņu klubam pretī stājās Salaspils sporta skolas komanda. Izšķirošo pārsvaru, gūstot sešus vārtus pec kārtas, Stopiņu handbolistes panāca pirmā puslaika beigās un otrā sākumā un aizvadīja spēli līdz pārliecinošai uzvarai 28:17.

Sešus vārtus uzvarētāju labā guva Darja Savčenko, pa četriem – Daina Sergejeva, Valērija Skorohodova, Kristīne Dzenīte un komandas spēlējošā trenere un pagājušās sezonas virslīgas vērtīgākā spēlētāja Ivita Asare. Salaspils komandas rindās rezultatīvākā ar pieciem precīziem metieniem bija Renāte Salmane.

Latvijas pirmās līgas turnīru vīriem ar uzvaru pār handbola klubu “Ogre” viesos sāka Ulbrokas sporta kluba handbolisti, kuri, līdzīgi savām novadniecēm, otrā puslaika sākumā iemeta četrus golus pēc kārtas un iegūto pārsvaru vairs neatdeva – 28:25. Rauls Serafimovičs guva astoņus, Jevgeņijs Rogonovs piecus un Artūrs Dombrovskis četrus vārtus.

Zaudējums sezonas atklāšanas spēlē Salaspils vīru komandai, kas mačā pret “Skrīveri/Aizkraukle” vienību ātri nonāca pamatīgos mīnusos (2:8, 4:15) un tikai pēdējās 10 minūtēs spēja nedaudz sadeldēt rezultāta starpību – 20:25. Pa pieciem precīziem metieniem Kristiāna Strautnieka, Artūra Ozerska un Matīsa Strautnieka kontā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.