Menu
 

Nedēļas nogalē norisināsies Jūrmalas skriešanas svētki

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

27.septembrī Majoru pludmalē jau desmito gadu norisināsies Jūrmalas skriešanas svētki, kur dalībnieki varēs sacensties trīs skriešanas distancēs, Latvijas nūjošanas čempionāta 3. posma kausa izcīņā, kā arī piedalīties citās sportiskās un izklaidējošās aktivitātēs.

Skriešanai būs paredzētas trīs distances, kas izvietotas pludmales smiltīs – piecu un desmit kilometru skrējiens bez vecuma ierobežojuma un īpašā 0,5-1 kilometra distance bērniem. Katras disciplīnas laika ierobežojums pieaugušajiem ir 1,5 stundas, savukārt bērniem laika ierobežojuma nav.

"Jūrmalas skriešanas svētku unikalitāte ir mūsu smiltīs veidotās distances, kas ir īpaši saudzīgas skrējēju locītavām un mugurām. Tāpēc esmu gandarīts, ka jau desmito gadu šo pasākumu izvēlas gan profesionāli skrējēji, gan ģimenes ar bērniem – tas ļauj ticēt, ka jūrmalniekiem un pilsētas viesiem aktīvā atpūta ir nepieciešama, kas arī mudina mūs darboties tālāk," saka pasākuma organizatoru maratoni.lv pārstāvis Arnis Lazdiņš.

Nūjošanā desmit un 21 kilometra distancē dalībnieki sacentīsies trīs vecuma grupās sieviešu un vīriešu konkurencē, savukārt piecu kilometru distancē varēs startēt visi, un sportisti netiks dalīti pa vecuma grupām. Laika limits piecu un desmit kilometru distancei – divas stundas, 21 kilometra distancei – 3,5 stundas.

Reģistrēties dalībai Jūrmalas skriešanas svētkos var līdz 24.septembrim, plkst.18.00, vietnē www.maratoni.lv. Reģistrējoties ar Jūrmalas iedzīvotāja karti, dalība Jūrmalas skriešanas svētkos ir bez maksas.

Sacensību dienā numuru izsniegšana sāksies no plkst.8.30. Visi finišētāji balvā saņems arī Jūrmalas skriešanas svētku piemiņas medaļu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.