Menu
 

Ķekavas "Miesnieki" valsts čempionu titulam pievieno Latvijas kausu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Jeļizaveta Iļjina, LRF Foto - Jeļizaveta Iļjina, LRF

Četrpadsmito reizi par Latvijas kausa ieguvējiem regbijā-15 kļuvuši “Miesnieki/Ķekava” regbisti, kuri svētdien Baldones stadionā finālspēlē ar četru punktu pārsvaru pārspēja “Eži/EK sistēmas” vienību. Kā zināms, ķekavieši šosezon izcīnīja arī Latvijas čempionu titulu.

“Eži” bija vienīgā Latvijas komanda, kuru šosezon “miesniekiem” vēl nebija izdevies pārspēt – mačs Latvijas čempionāta ietvaros bija beidzies neizšķirti.

Svētdien Baldonē Latvijas čempioni jau no paša cīņas sākuma pārņēma iniciatīvu, un pēc baldonieša Elmāra Šefanoviča solo reida pirmo piezemējumu jau 2.minūtē veica Feivors Maduka. Pirmā puslaika pirmajā pusē divus soda sitienus “ežiem” precīzi izpildīja Matīss Zicāns, taču abos gadījumos Ķekavas regbisti atbildēja ar Toma Asejeva un Gunta Ciršas piezemējumiem un Laura Dūzeļa realizācijas sitieniem. Vēl brīdi vēlāk bumbu ieskaites laukumā ienesa Šefanovskis – un jau 27:6.

Otrais puslaika lieākoties pagāja “Eži/EK sistēmas” komandas uzbrukumos. Vispirms viņi samazināja starpību līdz 27:16, pēc “miesnieku” kapteiņa Emīla Baloža piezemējuma (32:16) pamatlaika pēdējās desmit minūtēs panāca pat 32:28, tomēr atlikušajās minūtēs “Miesnieki/Ķekava” regbistiem izdevās nelielo pārsvaru nosargāt.

Spēlē par trešo vietu "Garkalne"/"Livonia" ļoti pārliecinoši pieveica 46:8 Valmieras "Fēniksu".

Latvijas kausa pusfinālos “eži” ar 37:35 aizraujošā cīņā bija pārspējuši Latvijas vicečempionus “Garkalne/Livonia” vienību, bet “miesnieki” uzvarēja “Fēniksu” 24:19.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.