Menu
 

Kambalas rezultativitāte nodrošina "Garkalnes runčiem" iekļūšanu Latvijas kausa izcīņas otrajā kārtā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - basket.lv Foto - basket.lv

Slavenā Kaspara Kambalas rezultatīvā spēle nodrošinājusi "Garkalnes runču" komandai uzvaru Latvijas basketbola kausa izcīņas pirmās kārtas atbildes spēlē pret Rugāju sporta centra komandu un divu spēļu summā, kā arī iekļūšanu otrajā kārtā, kur viņi sacentīsies ar “Gulbenes bukiem”.

“Garkalnes runči” pērn kļuva par Maksibasketbola līgas čempioniem vecuma grupā 40+. Līdzdalība kausa izcīņā nozīmē, ka lielā basketbola apritē atgriežas tādi savulaik Latvijas Basketbola līgā paliekošas pēdas atstājuši spēlētāji kā Andis Pogiņš, Māris Citskovskis un Normunds Feierbergs, pasaules eksčempions strītbolā Raimonds Fūrmanis, bet skaļākais vārds “runču” pieteikumā, protams, ir Kaspars Kambala.

Viņa sniegums palīdzēja Garkalnes klubam Latvijas kausa pirmās kārtas pirmajā spēlē Rugājos nospēlēt neizšķirti 87:87 – Kambalas kontā bija 39 punkti un 16 atlēkušās bumbas, N.Feierbergs pievienoja 23 punktus un 20 bumbas.

Sērijas liktenis izšķīrās atbildes mačā svētdien Rīgā, sporta kompleksā “Mežaparks”. Pēc līdzīga sākuma (8:7) “runči” pamazām audzēja pārsvaru (20:10, 40:18), un, lai arī otrās ceturtdaļas vidū gadījās neliela “bedre” (46:31), laukuma saimnieki nekavējoties atbildēja ar 11 punktiem pēc kārtas un pārtraukumā devas ar solīdu 57:33 pārsvaru – Kambalam pirmajās 20 minūtēs jau 25 punktu.

Drīz pēc pārtraukuma “Garkalnes runču” pārsvars pārsniedza 30 punktus (66:355), turpinājumā pretinieki apmēram 10 punktus atspēlēja, taču tika noturēti drošā 20-25 punktu atstatumā. Beigu rezultāts – 97:71 un divu spēļu summā 184:158 “runču” labā. Kambala arī otro spēli pabeidza ar 39 punktiem, bet Feierbergam šoreiz 19 punkti, 22 atl.bumbas un 9 rezultatīvas piespēles.

Jāpiezīmē, ka “Gulbenes buki” šosezon spēlē “Ramirent” Nacionālajā basketbola līgā (līdz šim LBL2), bet Rugāju sporta centra basketbolisti – Reģionālajā basketbola līgā (līdz šim LBL3). Šajās Latvijas zemākajās līgās sezona sāksies nākamās nedēļas beigās. “Ramirent” NBL Pierīgu pārstāvēs basketbola klubs “Ķekava”, bet RBL – Salaspils sporta skola un BK “Carnikava”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.