Menu
 

Pierīgas futbola klubu dueļos Ķekava apspēlē Olaini un Babīti

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - FK ""Auda Foto - FK ""Auda

Latvijas futbola pirmās līgas turnīra 11.kārtā otrreiz spēkiem mērojās abas Pierīgas komandas – Olaines stadionā sporta kluba “Super Nova” futbolisti uzņēma Ķekavas “Audu”, un arī šoreiz zaudējumu nācās piedzīvot mājiniekiem.

Jau 6.minūtē Pasifiks Hektors Gbaguidi izvirzīja vadībā “Audu”, bet otrā puslaika sākumdaļā pārsvaru dubultoja Aleskejs Davidenkovs – 2:0 viesu labā. Turnīra tabulā FK “Auda” ar 22 punktiem ieņem otro vietu sešus punktus aiz Daugavpils “FC Lokomotiv”, bet “Super Nova” saglabā piekto pozīciju (14 p.) nu jau 14 punktus aiz līderiem.

Trešajā vietā ar 18 punktiem ir futbola skola “Alberts”, kas svētdien Upesciema stadionā Garkalnes novadā uzvarēja Saldus sporta skolas/”Leevon” vienību 2:1 – vārtus pirmā puslaika pēdējās 15 minūtēs iesita Viktors Lopess Garsija un Ričards Šauers.

Latvijas otrās līgas pirmā posma priekšpēdējā kārtā ar Pierīgas klubu piedalīšanos turpinājās cīņa par to, kas otro posmu turpinās sešu labāko un kas – sešu vājāko komandu viena apļa turnīros.

No otrā ešelona komandu pulka vairs neizdosies izrauties sporta klubam ”Krimulda” (priekšpēdējā 11.vieta). Savukārt FK “Salaspils” ir droši par vietu labāko grupā par spīti svētdienas zaudējumam 1:3 Liepājā pret FK “Karosta” (vienīgos vārtus viesiem pamatlaika nogalē guva Kārlis Līcis). Salaspilieši tabulā ieņem otro vietu (22 p.).

Toties svarīgas uzvaras par vietu labāko sešniekā guva Olaines un Mārupes futbolisti. Apvienotās futbola akadēmijas “Olaine” komanda viesos, pateicoties Kristena Viņķa precīzajam sitienam pirmā puslaika pašās beigās, ar 1:0 izbraukumā pārspēja futbola klubu “Limbaži”.

Savukārt Mārupes sporta centra futbolisti mājas spēlē pret Preiļu BJSS komandu Jaunmārupē, jau 7.minūtē nonākuši zaudētājos, atspēlējās ar Rainera Veides vārtu guvumiem – 2:1. Otrā puslaika sākumā viņš panāca izlīdzinājumu ar 11 metru soda sitienu, bet 83.minūtē guva uzvaras vārtus. Tiesa, pamatlaika priekšpēdējā minūtē viesi nerealizēja “pendeli”.

Cīņā par vietu no piektās līdz septītajai vietai Mārupes SC futbolistiem pirms pēdējās kārtas ir 15 punktu, bet Preiļu BJSS un AFA “Olaine” – pa 13.

Futbola kluba “Olaine” Sieviešu līgas spēlē svētdien ar 0:8 (0:3) kapitulēja Rīgas Futbola skolas audzēknēm, kuras līdz ar to nodrošinājušas čempioņu titulu. Olainietēm atlikušas divas spēles, viena no tām ar konkurentēm cīņā par sudraba medaļām – futbola skolu “Metta”, kam ir tikpat punktu (pa 11 p.), taču vēl divas spēles rezervē.

Pierīgas duelis futbola klubam “Auda” bija arī Sieviešu pirmās līgas turnīrā – ķekavietes atkārtoja vīru komandas panākumu un izbraukumā Piņķos ar 2:0 pārspēja Babītes sporta kluba un “Dinamo Rīga” vienību. Abus vārtus viešņas guva pirmajās 20 minūtēs – vispirms precīza bija Evelīna Sendija Čubare, bet vēlāk Klinta Mārtiņjēkaba.

Pirmās līgas līderes divas kārtas līdz beigām ir SK “Super Nova” futbolistes (27 p.), “Auda” 13 klubu konkurencē ir ceturtajā vietā (21) un Babītes komanda – septītajā (15 p.).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.