Menu
 

Siguldas Valsts ģimnāzijas komandai otrā vieta Latvijas Skolu orientēšanās kausa izcīņā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Trešdien aizvadīta Latvijas Skolu orientēšanās kausa izcīņa – Latvijas vispārizglītojošo mācību iestāžu skolēnu sacensības, ko jau piekto gadu pēc kārtas organizē Latvijas Orientēšanās federācija. Kā informēja rīkotāji, šīgada sacensības Ķekavas novada Baložos pulcēja vairāk nekā 400 skolēnu no 66 Latvijas skolām.

Skolu kopvērtējumā uzvaru izcīnīja Rīgas Valsts 1. ģimnāzija, otro vietu ieguva Siguldas Valsts ģimnāzija un trešo vietu – Ķeguma komercnovirziena vidusskola. 11.vietā ierindojās Ādažu vidusskolas orientieristi. Pierīgu sacensībās pārstāvēja arī Carnikavas, Baložu, Ulbrokas un Babītes skolu audzēkņi.

Individuāli kvalifikācijas skrējienos startēja visi sacensībām pieteiktie skolēni, taču pusfināliem kvalificējās tikai 12 labākie katrā vecuma grupā, savukārt fināliem – pa sešiem.

No Pierīgas mācību iestāžu pārstāvjiem uzvaru V4 grupas sacensībās svinēja Mārtiņš Cīrulis no Ulbrokas vidusskolas. Otrās vietas ieguva Kristīne Brunere no Siguldas Valsts ģimnāzijas (S1), Dārta Neringa Krastkalne no Laurenču sākumskolas (S4), Kārlis Strikauskis no Ādažu vidusskolas (V3) un Emīls Lazdāns no Ādažu Brīvās Valdorfa skolas (V2), trešās – Taiga Lazdāne no Ādažu Brīvās Valdorfa skolas (S1), Liene Rozenberga no Siguldas pilsētas vidusskolas (S4) un Timotejs Dāvis Janovs no Laurenču sākumskolas (V5).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.