Menu
 

48.sacensībās "Siguldas rudens" startējis vairāk nekā pustūkstotis orientieristu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Brīvdienās Gravzaķu apkārtnē, pie Reiņa trases, aizvadīts Latvijas kausa izcīņas posms orientēšanās sportā vidējā distancē “Siguldas rudens”, kas norisinājās jau 48.reizi. Visās vecuma grupās kopā startēja vairāk nekā 550 dalībnieku. Dāmu elites grupā čempiones titulu izcīnīja Līga Valdmane, bet starp vīriem uzvaru guva Ilgvars Caune.

4,9 km distancē dāmām L.Valdmane par sešām minūtēm apsteidza Vilmu Alberingu un par astoņām minūtēm Lauru Vīķi. “Distanci veicu diezgan precīzi, ar pāris mazām kļūdām, kas rezultātu daudz neietekmēja.  Šādā apvidū sen nebiju skrējusi, bija pat neliela sajūta, ka neesmu Latvijā. Bija kārtīgs fiziskais pārbaudījums un patīkama sajūta pēc paveiktā,” pēc finiša izteikusies sacensību uzvarētāja Līga Valdmane.

Vīriem 5,9 km distancē Ilgvars Caune tikai par 45 sekundēm pārspēja Jāni Tamužu, trešajā vietā vēl pēc pusotras minūtes finišēja Valtters Reneslācis.

“Ļoti gribēju piedalīties “Siguldas rudenī”, jo bieži nesanāk skriet tik ekskluzīvā apvidū un arī ne ar masu startu. Jau pēc pirmajiem trīs puntiem grupā bijām palikuši es, Jānis un Valters. Pēc piektā punkta biju iekrājis 20 sekunžu pārsvaru pār viņiem, bet mazliet neveiksmīgāk izskrēju nākamo etapu un atkal bijām kopā. Tā arī skrējām līdz distances daļai, kur punktu secība katram mazliet atšķirās. Man tā bija vienāda ar Valteru, Jānim cita. Sāku beidzot labi justies, bet arī mazliet kļūdījos, tāpēc visi bijām kopā arī pēc šīs daļas. Pēdējā ceļu izvēles etapā izlēmu skriet apkārt kalnam, kamēr Jānis devās taisni pāri. Bijām gandrīz kopā, bet es biju mazliet vairāk atpūties, skrienot apkārt, tāpēc sanāca diezgan viegli aizbēgt. Apvidus izcils, biju jau skrējis vecajā kartē, taču bija iespējams izplānot arī vairāk tādus etapus ar ceļu variantu izvēlēm,” panākumu komentēja Ilgvars Caune.

10.oktobrī Rēzeknes pusē notiks Latvijas orientēšanās čempionāts nakts distancē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.