Menu
 

Covid-19 ievieš korekcijas Pierīgas futbola klubu spēļu grafikos

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - AFA "Olaine" Foto - AFA "Olaine"

Latvijas Futbola federācijas valde, izvērtējot potenciālos riskus un pamatojoties uz grozījumiem Ministru kabineta noteikumos saistībā ar pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai, apstiprināja ierobežojumu ieviešanu pašmāju futbola sacensību norisē. Tas ietekmēja arī vairāku Pierīgas klubu grafikus – trīs nedēļas nogalē Olainē paredzētās spēles tika pārceltas uz citiem stadioniem, nenotika mačs ar FK “Salaspils” piedalīšanos.

Pirmās līgas turnīrā svētdien Olainē plānotā spēle starp sporta kluba “Super Nova” un Saldus sporta skolas/ ”Leevon” komandām tika pārcelta uz RTU stadionu Rīgā. Saldus futbolisti jau 5.minūtē izvirzījās vadībā un saglabāja pārsvaru līdz pēdējām piecām, kad atbildes vārtus guva Staņislavs Pihockis – 1:1. Cīņu par čempionu titulu turpina Ķekavas futbola klubs “Auda”, kas viesos pārliecinoši pieveica Rēzeknes komandu 4:0 – vārtus iesita Pasifiks Hektors Gbaguidi, Marks Smuļko, Aleksejs Davidenkovs un Marks Petunovs.

Turnīra tabulā “Auda” saglabā drošu otro vietu (28 punkti) trīs punktus aiz līderiem Daugavpils “FC Lokomotiv” un desmit punktus priekšā tuvākajiem sekotājiem Grobiņas sporta centram un futbola skolai “Alberts”. SK “Super Nova” ar 16 punktiem četras kārtas līdz beigām ir sestajā pozīcijā.

Latvijas otrās līgas otrā posma pirmajā kārtā turnīrā par 1.-6.vietu zaudējumu 0:4 mačā pret futbola klubu “Priekuļi” piedzīvoja Mārupes sporta centra komanda. Savukārt līdervienību FK “Salaspils” un “Albatroz SC”/FS “Jelgava” spēle ar Covid-19 saistītu drošības apsvērumu dēļ pārcelta uz vēlāku laiku. Salaspilieši tabulā ieņem trešo vietu, kaut aizvadījuši par divām spēlēm mazāk nekā konkurenti, bet mārupieši ir piektie.

Turnīrā par 7.-12.vietu Apvienotās futbola akadēmijas “Olaine” komanda mājas spēli pret Preiļu BJSS Futbola federācijas noteikto ierobežojumu dēļ bij spiesta aizvadīt Jaunmārupē, un, kaut arī olainieši pēc Agra Glaudāna sitiena 11.minūtē pirmie izvirzījās vadībā, beigās piedzīvoja zaudējumu 1:3. Neveiksme arī sporta kluba “Krimulda” futbolistiem, kuri mačā ar FK “Aliance” bija vadībā 2:0 un 3:2, taču pēdējās 15 minūtēs ielaida divus vārtus – 3:4. Precīzi sita Renārs Kazus un divreiz Vitālijs Ziļs. Tabulā “Olaine” ir otrajā (respektīvi, astotajā) vietā bet “Krimulda” pēdējā sestajā (divpadsmitajā).

Ar sakāvi 1:5 Ādažos pret “DSVK Traktors” vienību Latvijas trešās līgas Rīgas reģiona turnīru noslēdza futbola skolas “Rakari” komanda (goda vārtus guva Toms Strazdiņš). “Rakari” palika pēdējā devītajā vietā (4 p.), bet piekto vietu ieņēma sporta klubs “Upesciems” (25 p.).

Mājas spēli LFF noteikto ierobežojumu dēļ savās mājās nevarēja aizvadīt arī dāmu futbola klubs “Olaine”. Tomēr Sieviešu līgas priekšpēdējā mačā Jelgavā olainietes līdz ar Diānas Skribinas, Liānas Maļčikovas un Anželas Ļebedevas goliem pieveica pastarītes “Riga United Ladies” futbolistes 3:1 un nodrošināja vismaz bronzas medaļas.

Pēdējais mačs olainietēm plānots 17.oktobrī pret futbola skolu “Metta” – abām komandām ir pa 14 punktiem, bet rīdziniecēm pēc tam atlikušas vēl divas spēles ar čempiones titulu ieguvušo Rīgas Futbola skolas komandu un pēdējā vietā palikušajām “Riga United Ladies”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.