Menu
 

Pēc jauno ierobežojumu stāšanās spēkā pārtraukta arī Latvijas kausa izcīņa basketbolā un citi turnīri

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pēc jauno ierobežojumu stāšanās spēkā tiks pārtraukta arī Latvijas kausa izcīņa basketbolā un citi turnīri, izņemot valsts augstākās līgas sacensības vīriešu un sieviešu konkurencē, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Otrdien Ministru kabinets atbalstīja Veselības ministrijas (VM) priekšlikumu no 17.oktobra līdz 6.novembrim aizliegt organizēt sporta pasākumus, ka arī aizliegt kolektīvos sporta treniņus iekštelpās, pamatojot ar to, ka Covid-19 izplatība ir saistīta arī ar sporta kolektīvu darbību.

Šie noteikumi neattiecas uz starptautiskiem sporta pasākumiem, kā arī komandu sporta spēļu augstāko līgu komandu sporta sacensībām pieaugušajiem. Latvijas kausā basketbolā šonedēļ paredzēts uzsākt otro kārtu, kurā piedalās Nacionālās līgas un Reģionālās līgas komandas, kā arī viena Maksibasketbola 40+ grupas vienība.

"Šobrīd turnīrs tiek apstādināts, un domāsim, kā pārcelt spēles trīs nedēļas uz priekšu. Šajā brīdī mums nav citu risinājumu, jo turnīrā piedalās ne tikai Reģionālās līgas komandas, bet arī stabila amatieru līgas vienība. Šādām komandām treniņu nodarbības šobrīd nav atļautas, tāpēc esam spiesti pildīt valdības lēmumu," sarunā ar aģentūru LETA lēmumu skaidroja LBS ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss.

Ņemot vērā klubu viedokli, atceltas 16.oktobrī paredzētās otrās kārtas pirmās spēles RTU - "VEF BA Valkā", "Jelgava" - "Kandava"/"Anzāģe", "Cēsis"/Sporta skola - "Limbaži".

Tāpat līdz 6.novembrim apturēta "Ramirent" Nacionālās basketbola līgas, "Douglas" Baltijas Basketbola līgas Starptautiskās grupas un Reģionālās Basketbola līgas turnīru norise, kā arī Latvijas Jaunatnes basketbola līgas čempionāta norise.

Augstākā līmeņa klubu turnīri - "Pafbet" Latvijas - Igaunijas līgas čempionāts un "Douglas" Baltijas Basketbola līgas elites grupas čempionāts - turpinās saskaņā ar iepriekš apstiprināto spēļu kalendāru, dalībniekiem un skatītājiem stingri ievērojot MK noteikumos un LBS dokumentos noteiktos drošības standartus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.