Menu
 

IZM: Individuālo sporta veidu sportisti var turpināt individuāli trenēties, bet sacensības uz trim nedēļām ir aizliegtas

  • Autors:  LETA
Foto - LETA Foto - LETA

Individuālo sporta veidu sportisti var turpināt individuāli trenēties ārtelpās vai apmeklēt treniņus iekštelpās, ievērojot visus nosacījumus, bet sacensības uz trim nedēļām ir aizliegtas, trešdien preses konferencē akcentēja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Valsts sekretāra vietnieks un Sporta departamenta direktors Edgars Severs.

Viņš skaidroja, ka, piemēram, bokseris drīkst trenēties iekštelpās kopā ar vienu treneri, bet sacensības līdz 6.novembrim ir aizliegtas.

Pēc viņa paustā, pamatā starpība starp komandu sporta spēļu augstāko līgu sacensībām pieaugušajiem no nekomandu sporta veidu profesionālām sacensībām pieaugušajiem esot tāda, ka komandu gadījumā tie ir kolektīvi, kas balstās uz darba līgumiem un pamatā sporto ienākumu gūšanas nolūkos, vai sporto organizētā kārtībā profesionālā vai pusprofesionālā sporta organizācijā, kas ir augstāko līgu komandu sporta sacensības.

Šajā gadījumā tika paredzēts izņēmums. Viņš uzsvēra, ka, neskatoties uz to, valdības pieņemtie noteiktumi neļauj tām brīvi darboties, jo tām aizvien jāievēro dažādi papildu piesardzības pasākumi - gan tos, kurus izstrādājusi attiecīgā sporta veida federācija, gan attiecīgās starptautiskās federācijas noteikumi, kā arī sacensību organizatoru izstrādātie noteikumi.

Komentējot izmaiņas attiecībā uz individuālajiem sporta veidiem, viņš sacīja, ka, piemēram, boksā un vieglatlētikā tuvākajā laikā nav plānoti šāda veida pasākumi, un, ja arī ir, tad IZM neuzskata, ka pilnīgi katrā individuālajā sporta veidā sporta sacensības vai pasākumi būtu atļaujami.

"Pamatā šo trīs nedēļu laikā ir jāpārrauga slimības transmisijas ķēde," akcentēja Severs, piebilstot, ka šajā laikā sporta pasākumi nenotiek, izņemot komandu sporta spēļu, profesionāļu un pusprofesionāļu sacensības, kā arī starptautiskie sporta pasākumi, neatkarīgi no tā, vai tas ir komandu vai nekomandu sporta veidā.

IZM Valsts sekretāra vietnieks uzsvēra, ja starptautiskajā sporta kalendārā ir iekļautas individuāla sporta veida sacensības, tad valdības otrdien pieņemtais regulējums to neaizliedz. Tās drīkst notikt, ievērojot visas prasības un drošības pasākumus.

Tāpat Severs klāstīja, ka, piemēram, futbola virslīgā, kurā pārsvarā darbojas profesionālie sportisti, visi pilngadīgie drīkst turpināt trenēties un sacensties, tomēr, ja komandā ir kāda nepilngadīga persona, tad trenēties un piedalīties sacensībās šai personai ir aizliegts.

Severs skaidroja, ka otrdien valdības pieņemtie grozījumi paredz, ka no 17.oktobra līdz 6.novembrim sporta nodarbības, tostarp, sporta skolās, tiek organizētas ārtelpās, neizmantojot ģērbtuves.

Tāpat viņš minēja, ka, ja telpa ir pietiekami plaša un var nodrošināt, ka vienā telpā ir vairākas personas, kuras katra darbojas ar savu treneri nekrustojoties, tad tādi individuāli treniņi drīkst notikt. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka nav aizliegts individuāli apmeklēt sporta bāzes un klubus, ievērojot visus drošības pasākumus.

Severs uzsvēra, ka arī nometņu darbība ir atļauta, tikai piektdien valdības pieņemtie grozījumi paredz, ka dalībnieku skaits ir samazināts no 50 līdz 30 personām, savukārt otrdien precizēta norma, kas paredz, ka vienā vietā drīkst notikt tikai viena nometne. Iepriekš vienā vietā drīkstēja notikt vairākas nometnes.

Preses konferencē Severs pateicās sporta organizācijām, kas atbildīgi pieņem lēmumus par pasākumu rīkošanu, minot kā piemēru, Latvijas Basketbola savienību, kas nupat kā paziņojusi par teju visu līgu darbību pārtraukšanu uz noteikto laika posmu. Aizvien darbību turpinās virslīga, izriet no Severa sacītā.

Kā ziņots, Ministru kabinets otrdien atbalstīja Veselības ministrijas (VM) priekšlikumu uz laiku no 17.oktobra līdz 6.novembrim aizliegt kolektīvos sporta treniņus iekštelpās.

VM norādīja, ka Covid-19 izplatība ir saistīta arī ar sporta kolektīvu darbību, tāpēc paredzēts uz mēnesi aizliegt kolektīvas sporta nodarbības jeb treniņus iekštelpās.

Ar izmaiņām noteikumos paredzēts, ka turpmāk kolektīvi amatieru sporta pasākumi varēs notikt tikai ārā, neizmantojot ģērbtuves, bet iekštelpās notiks tikai individuālas sporta nodarbības.

Minētais ierobežojums netiks attiecināts uz Latvijas pieaugušo izlases, Latvijas Olimpiskās vienības un Latvijas Paralimpiskās vienības sportistu, kā arī komandu sporta spēļu augstāko līgu komandu sporta treniņiem pieaugušajiem.

Tāpat ar noteikumu izmaiņām paredzēts no 17.oktobra līdz 6.novembrim aizliegt organizēt sporta pasākumus. Minētais aizliegums nebūs attiecināms uz starptautiskiem sporta pasākumiem, kā arī komandu sporta spēļu augstāko līgu komandu sporta sacensībām pieaugušajiem.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.