Menu
 

Ķekavas un Babītes futbolistes finišējušas, Salaspils handbolistiem un Inčukalna florbolistiem triju nedēļu pauze

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Raivis Kanders, FK "Auda" Foto - Raivis Kanders, FK "Auda"

Sezonas pēdējās spēles Sieviešu futbola pirmās līgas turnīrā aizvadījušas Ķekavas futbola kluba “Auda” un Babītes sporta kluba/”Dinamo Rīga” dāmu komandas. Savukārt Salaspils handbolistiem Latvijas pirmās līgas turnīrā un Inčukalna sporta kuba “Coyote” florbolistiem Latvijas otrajā līgā piektdienas mači bija pēdējie pirms vismaz triju nedēļu pauzes, kas saistīta ar 13. oktobrī pieņemtajiem grozījumiem Ministru kabineta noteikumos par epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai.

“Audas” futbolistes savās mājās Ķekavā uzņēma Rīgas Futbola skolas otro komandu un piecas minūtes līdz pamatlaika beigām, ielaižot vārtus, nokļuva neapskaužamā situācijā. Tomēr pēdējā minūtē Liene Rotberga panāca izlīdzinājumu, un sezonas noslēgums ķekavietēm sanāca gluži priecīgas – 1:1. Trīspadsmit klubu konkurencē “Auda” ierindojās piektajā vietā – septiņas uzvaras, divi neizšķirti, trīs zaudējumi un 23 punkti.

Septītajā pozīcijā, kas, tiesa, vēl gan garantēta, debijas sezonu Sieviešu 1.līgas turnīrā pabeidza Babītes futbolistes. Pēdējā mačā piektdien Piņķos viņām gan nācās saņemt pamatīgu pērienu no vicečempionēm Liepājas Futbola skolas audzēknēm – 0:7. Babītes sporta kluba/”Dinamo Rīga” futbolistes 12 spēlēs svinēja piecas uzvaras (15 p.) un piedzīvoja septiņus zaudējumus.

Pēc neizšķirta un zaudējuma pirmajās divās spēlēs Latvijas handbola pirmajā līgā pie pirmā panākuma tikuši Salaspils handbolisti, kuri piektdien vakarā savās mājās sacentās ar kluba “Jūrmalas sports” otro komandu. Cīņas sākums laukuma saimniekiem gan diez ko neizdevās (3:6), taču jau pirmā puslaika vidū salaspilieši bja pārņēmuši vadību (9:6). Pārtraukumā viņi devās ar piecu golu handikapu (17:12), bet otrā puslaika pirmajās 18 minūtēs neielaida nevienus vārtus, bet iemeta desmit! Beigu rezultāts 32:21.

Artūrs Lazdiņš uzvarētāju rindās izcēlās ar 10 precīziem metieniem Artūrs Ozerskis ar sešiem un Rainers Gailums ar četriem. Līdz turnīra atsākšanai, kas acīmredzot nenotiks ātrāk par 7.novembri, Salaspils handbolisti tabulā ar trim punktiem trijās spēlēs ieņem trešo vietu. Piektā vieta ar vienu uzvaru un vienu zaudējumu ir Ulbrokas sporta kluba komandai.

Triju nedēļu pārtraukumā labā noskaņojumā var doties arī Inčukalna “Coyote” florbola komanda. Piektdien izbraukuma spēlē pret Burtnieku novada/”Pēdu nav” vienību viesi pēdējās 10 minūtēs izšķērdēja divu vārtu pārsvaru, taču 18 sekundes līdz pamatlaika beigām iemeta uzvaras vārtus – 7:6.

Ar pieciem rezultativitātes punktiem (1+4) izcēlās Latvijas otrās līgas rezultatīvākais spēlētājs Jānis Levanovičs, kurš četros mačos guvis 10 vārtus un izdarījis 8 rezultatīvas piespēles. Pa diviem vārtiem iemeta Arnis Čamans un Dāvis Mintiks, kura kontā arī uzvaru nesošais metiens. Otrās līgas Austrumu grupas tabulā “koijoti” ieņem piekto vietu – divas uzvaras un seši punkti četrās spēlēs.

Jāatgādina, ka izmaiņas Ministru kabineta noteikumos nosaka, ka no 17. oktobra līdz 6. novembrim ir aizliegta sporta pasākumu organizēšana. Šis aizliegums nav attiecināms uz starptautiskiem sporta pasākumiem un komandu sporta spēļu augstāko līgu komandu sacensībām pieaugušajiem. Savukārt basketbola, futbola, handbola, volejbola un florbola zemākajās līgās, kurās piedalās ievērojams skaits Pierīgas komandu, spēles nākamo trīs nedēļu laikā nenotiks.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.