Menu
 

Latvijas bobsleja izlasei skaidrība tikai par pirmo ekipāžu Siguldas posmos

  • Autors:  LETA
Foto - ibsf.org Foto - ibsf.org

Latvijas bobsleja izlasei šobrīd ir skaidrība tikai par pirmo ekipāžu gaidāmajos Pasaules kausa posmos Siguldā, uzsver komandas galvenais treneris Sandis Prūsis.

Pasaules kausa izcīņa bobslejā un skeletonā sāksies tieši Siguldā, turklāt mači notiks divas nedēļas pēc kārtas. Ja skeletonistiem un bobslejistēm būs divas sacensības, tad vīriešu konkurencē bobslejā divniekos Siguldā tiks sadalīti četri medaļu komplekti.

Siguldā Latvijai ir trīs starta vietas bobslejā vīriešiem, taču pastāv iespēja, ka otrajā posmā visas varētu netikt izmantotas.

"Par otro vēl pašlaik nevaru apgalvot, jo tajā laikā ir arī paredzēts braukt un gatavoties Eiropas kausu posmam Vinterbergā. Skaidrs, ka pirmā ir Oskara Ķibermaņa ekipāža, par pārējām vēl lemsim, Oskars Melbārdis vēl trenējas pēc nedaudz citas programmas. Šosezon jau vispār viss diezgan savdabīgi - paredzēti 12 posmi divniekiem un tikai četri četrinieku ekipāžām, mēs ar četrinieku vispār vēl neesam braukuši šoruden un var iznākt tā, ka līdz pat Jaunajam gadam nebraucam, tas ir zināms mīnuss," Latvijas Bobsleja un skeletona federācija (LBSF) citē Prūša teikto.

Tikmēr LBSF ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis uzsver, ka šo posmu rīkošana ir liels izaicinājums.

"Visi esam satraukušies, bet tādā labā nozīmē, pozitīvā gaisotnē. Es ticu, ka viss izdosies, visu izdarīsim vajadzīgajā līmenī, kā to pieprasa starptautisko federāciju noteikumi šajā laikā. Pašam man jau tagad ir tāda koncentrēšanās, kāda bija savulaik, startējot pasaules līmeņa mačos," stāsta Ekmanis.

Savukārt Siguldas posmu sacensību direktore Janika Judeika atzīmēja, ka būs ļoti striktas drošības prasības mediju darbiniekiem un citām iesaistītajām personām.

Ļoti stingras prasības arī pašiem sportistiem un apkalpojošam personālam. Visiem, ierodoties trasē, klāt jābūt negatīvam Covid-19 testam un tad vēlreiz trasē tiks veikts papildus tests, ko nodrošina mobilā "E.Gulbja laboratorija". Jāsagaida vēl viens negatīvs rezultāts tuvāko astoņu stundu laikā un tikai tad var piedalīties jebkurās aktivitātēs trasē. Sacensību un treniņu periodā Siguldas trasē papildus vēl regulāri visiem tiks veikti periodiski Covid-19 testi.

Sacensības trasē notiks bez skatītāju klātbūtnes.

Šobrīd vēl grūti prognozēt, cik valstu ekipāžas piedalīsies Siguldas posmā, bet interese esot liela. Visticamāk, nepiedalīsies ASV un Dienvidkorejas komandas, kas plāno sezonas pirmo pusi līdz gadu mijai pavadīt savās trasēs.

Pasaules kausa izcīņas pirmais un otrais posms notiks Siguldā no 16.līdz 29.novembrim. Sacensības, kā ierasts, risināsies nedēļas nogalēs.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.