Menu
 

Līdz ārkārtējās situācijas beigām atceļ visas Latvijas handbola čempionāta spēles

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ņemot vērā nesen izsludinātos ārkārtējās situācijas ierobežojumus, kas stājas spēkā no 9. novembra, Latvijas Handbola federācija (LHF) pārceļ visas Latvijas čempionātu spēles handbolā līdz ārkārtējās situācijas atcelšanai vai ierobežojumu mazināšanai.

LHF sacensību direktors Eduards Žabko, komentējot sacensību apturēšanu, atzinis, ka pieņemtais lēmums pārcelt Latvijas čempionāta virslīgas spēles saistīts ar vairāku faktoru kopumu.

“Piemēram, vairākiem sieviešu klubiem komandas kodols vai vadošās spēlētājas ir jaunākas par 18 gadiem, kā rezultātā šīs komandas nevar aizvadīt pilnvērtīgus treniņus un spēles. "SynotTip" virslīgas vīriešu klubiem ir vairāki faktori: gan apzinoties situācijas nopietnību, gan rūpējoties par savu un sabiedrības veselības drošību, vairāki klubi samazina vai pat pārtrauc treniņu procesu, jo apzinās, ka viņu ikdiena nesastāv no komunikācijas tikai ar komandas biedriem. Jāpiemin, ka vairāku komandu sastāvu pārstāv arī Latvijas perspektīvie handbola audzēkņi, kuru vecums ir zem 18 gadiem."

E.Žabko norāda, ka šāds lēmums pieņemts drošības apstākļu dēļ, respektējot gan pašus spēlētājus un viņu ģimenes, gan sabiedrību kopumā: “Ievērosim visus noteikumus, lai iespējami īsākā periodā varētu atgriezties handbola laukumos un turpināt iesākto sezonu, kas pirmajos mēnešos ir bijusi pietiekami spraiga."

Jāatgādina, ka Latvijas dāmu virslīgas čempionātā piedalās Stopiņu NHK un Salaspils sporta skolas komandas, bet Latvijas vīru pirmās līgas turnīrā, kurā spēles nenotiek jau kopš oktobra vidus, spēlē Ulbrokas sporta kluba un Salaspils vienības.

No 9.novembra pieaugošo Covid-19 izplatības risku dēļ Latvijā tiek izsludināta ārkārtējā situācija, kuras laikā bez skatītāju klātbūtnes notiek tikai starptautisko olimpisko sporta federāciju sporta sacensību kalendārā iekļautās sporta sacensības pieaugušo izlašu sportistiem un komandu sporta spēļu starptautisko un augstāko līgu sporta sacensības, kurās piedalās tikai pilngadīgi profesionāli sportisti. Handbolā, līdzīgi kā vairumā citu Latvijas komandu sporta spēļu turnīru (tajā skaitā virslīgas čempionātu), dalībnieki ir amatieri.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.