Menu
 

Endija Tērauda uz goda pjedestāla skeletona Pasaules kausa sezonas pirmajā posmā Siguldā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - ekrānšāviņš no ltv.lsm.lv Foto - ekrānšāviņš no ltv.lsm.lv

Latvijas jaunā skeletoniste Endija Tērauda sagādājusi patīkamu pārsteigumu un izcīnījusi trešo vietu Pasaules kausa izcīņas pirmā posma sacensībās piektdien Siguldas trasē. Plkst.15.00 pirmo braucienu sāks skeletonisti, arī brāļi Martins un Tomass Dukuri, bet sestdien un svētdien sezonas pirmie starti bobslejistiem. Sacensības notiek bez skatītāju klātbūtnes.

Vienīgajai Latvijas pārstāvei Endijai Tēraudai bija tas gods startēt pirmajai un līdz ar to atklāt jauno skeletona un bobsleja sezonu. Pateicīgajos laika apstākļos un uz “ātrā ledus” trasi viņa veica bez lielām kļūdām, un beigās izrādījās, ka sasniedza trešo labāko rezultātu (52,41 sekunde). Ātrākas par mājinieci bija vienīgi Janīna Floka no Austrijas, kura uzrādīja jaunu trases rekordu 51,49 sekundes, un Kimberlija Bosa no Nīderlandes (52,04 s). Sekundes četru desmitdaļu robežās aiz Tēraudas sarindojās vēl četras skeletonistes.

Otrajā braucienā Endija bija septītā ātrākā, taču ar to izrādījās pietiekami, lai trešo vietu nosargātu un pirmo reizi karjerā kāptu uz Pasaules kausa posma goda pjedestāla. Turklāt tuvāko sekotāju Annu Fernštetu no Čehijas Latvijas sportiste apsteidza par 0,01 sekundi. Par posma uzvarētāju kļuva J.Floka, kurai E.Tērauda summā zaudēja 1,40 sekundes, otrā bija K.Bosa (+0,83 s).

Foto - ibsf.org


Pasaules kausa sezonas pirmajos divos posmos bobslejā un skeletonā Siguldas trasē šīs un nākamās nedēļas nogalē pandēmijas dēļ nav tik plašs dalībnieku sastāvs, tomēr gandrīz visi spēcīgākie brauc, ieskaitot labākos Vācijas sportistus, vēsta Latvijas Bobsleja un skeletona federācija.

Amerikāņi un kanādieši nolēmuši saspringtās epidemioloģiskās situācijas dēļ Pasaules kausā iesaistīties tikai janvārī, Siguldā nav arī spēcīgo Dienvidkorejas un Ķīnas skeletonistu, pēdējā brīdī uz Latviju neatlidoja Lielbritānijas bobslejisti, kuriem nācies atgriezties mājās jau no lidostas, jo vienam no dalībniekiem paziņots par pozitīvu Covid-19 testu. Viņiem gan vēl būs iespēja startēt otrajā posmā jaunnedēļ. Tāpat kā Krievijas bobslejistiem, kuri šobrīd pozitīva Covid-19 testa dēļ atrodas izolācijā. Jāpiezīmē, ka Siguldā rūpīgi tiek sekots sportisti veselībai, ir regulāras pārbaudes un Covid-19 testi, un sacīkstes notiek īpašā “burbulī” bez skatītāju klātbūtnes.

Sestdien Siguldas trasē norisināsies divnieku sacensības bobslejā dāmam un vīriem, svētdien vēl vienas sacensības vīru divniekiem (tāds pats režīms plānots arī Pasaules kausa otrajā posmā pēc nedēļas). Katrās bobsleja sacensībās Latvijai ir atvēlētas trīs vietas. Paredzams, ka Siguldā tiks izmēģināti pieci piloti – brauks gan tagadējais mūsu līderis Oskars Ķibermanis, gan Ralfs Bērziņš, gan olimpiskais čempions Oskars Melbārdis, gan arī jaunie piloti Dāvis Kaufmanis un Emīls Cipulis.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.