Menu
 

Brāļiem Dukuriem rekordi un dubultuzvara Siguldā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Viesturs Lācis, IBSF Foto - Viesturs Lācis, IBSF

Brāļi Martins un Tomass Dukurs izcīnījuši ppirmās divas vietas piektdien Pasaules kausa izcīņas otrā posma sacensībās Siguldas trasē. Viņi abi arī ieņem pirmās divas vietas Pasaules kausa kopvērtējum’;a pēc pirmajiem diviem posmiem.

Pirmajā braucienā trīs reizes tika labots līdzšinējais Siguldas trases rekords. Vispirms to paveica ar pirmo numuru startējušais pasaules čempions Kristofers Grothers no Vācijas (49,79 sekundes), pēc tam Tomass Dukurs (49,55 s), bet nepilnas 10 minūtes vēlāk – Martins Dukurs (49,46 s). Nevienam no konkurentiem brāļus pārspēt neizdevās, un, gluži tāpat kā pirmajā posmā pirms nedēļas, pirms otrā mēģinājuma Dukuri ieņēma pirmās divas vietas.

Otrajā braucienā Martins Siguldas trases rekordu laboja vēl par sekundes vienu simtdaļu, bet Tomass uzrādīja precīzi tādu pašu laiku kā pirmajā un nosargāja otro vietu 0,19 sekundes aiz brāļa. Trešās vietas ieguvējs Markuss Vaiets no Lielbritānijas no sacensību uzvarētāja summā atpalika daudz – par 0,94 sekundēm.

Zīmīgi, ka šīs sacensības ir pēdējās brāļu tēvam Dainim Dukuram Siguldas bobsleja un kamaniņu trases direktora amatā.

Jau ziņots, ka 11.vietu dāmu sacensībās piektdien ieņēma Endija Tērauda. Sestdien un svētdien Siguldā – joprojām bez skatītāju klātbūtnes – norisināsies bobsleja divnieku sacensības dāmām un vīriem (divreiz).

Nākamie divi Pasaules kausa izcīņas posmi paredzēti Īglsas trasē Austrijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.