Menu
 

Kamaniņu braucējiem divas astotās vietas Pasaules kausa pirmajā posmā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Mārtiņš Bots un Roberts Plūme. Foto - Mareks Gaļonovskis, FotoMan.lv Mārtiņš Bots un Roberts Plūme. Foto - Mareks Gaļonovskis, FotoMan.lv

Mārtiņš Bots un Roberts Plūme no Ropažiem, ierindojoties astotajā vietā, negaidīti bija labākie no Latvijas kamaniņu divniekiem Pasaules kausa izcīņas pirmā posma sacensībās sestdien Īglsas/Insbrukas trasē Austrijā. Astoto vietu ieguva arī Kristers Aparjods no Saulkrastiem vīru konkurencē.

Bots un Plūme piektdien izcīnīja trešo vietu Nāciju kausa izcīņas sacensības, kurās piedalās rangā zemāk esošie sportisti, bet sestdien apliecināja, ka Īglsas trasē ir starp labākajiem. Pirmajā braucienā viņiem pat piektais rezultāts, otrajā astotais un summā astotā vieta 0,423 sekundes aiz uzvarētājiem austriešiem Tomasa Štoi un Lorenca Kollera.

Pieticīgāki bija abi pieredzējušākie Latvijas divnieki. Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš ierindojās 12.vietā (+0,892 s), bet siguldieši Andris un Juris Šici 22 ekipāžu konkurencē ieņēma 14.vietu (+0,977 s).

Rīta pusē notikušajās individuālajās sacensībās vīriem labākais no Latvijas sportistiem bija saulkrastietis Kristers Aparjods, kurš 32 dalībnieku konkurencē ierindojās astotajā vietā. Abos braucienos viņš sasniedza septīto rezultātu un summā uzvarētājam Feliksam Loham no Vācijas zaudēja 0,372 sekundes.

11.vietā ierindojās siguldietis Artūrs Dārznieks (+0,685 s), kurš dienu iepriekš izcīnīja trešo vietu Nāciju kausa sacensībās, bet dalītā 16.vietā viņa novadnieks Riks Kristens Rozītis (+0,970 s), kurš piektdien kvalifikācijā bija sestais. Nāciju kausā startēja vēl viens Siguldas kamaniņu braucējs – juniors Gints Bērziņš, taču viņš uzrādīja tikai 24.laiku un Pasaules kausa pamatsacensībām nekvalificējās.

Svētdien Insbrukas/Īglsas trasē paredzētas individuālās sacensības dāmām, vēlāk komandu stafete, bet beigās – Sprinta kausa braucieni, kuros startēs labākie Pasaules kausa posma sacensību dalībnieki.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.