Menu
 

Ķibermaņa divniekam Siguldā sudrabs Pasaules kausa posma trešajās sacensības

  • Autors:  LETA
Foto – Viesturs Lācis, IBSF Foto – Viesturs Lācis, IBSF

Latvijas bobsleja divnieks Oskars Ķibermanis/Matīss Miknis sestdien Siguldā Pasaules kausa trešajā posmā izcīnīja otro vietu, kamēr šosezon pirmās sacensības aizvadījušais Oskars Melbārdis ar stūmēju Intaru Dambi ierindojās septītajā pozīcijā.

Divu braucienu summā ātrākais bija pirmo divu posmu uzvarētājs no Vācijas Frančesko Frīdrihs. Viņš otrajā braucienā uzrādīja dalītu labāko laiku startā un finišēja ar laiku 49,31 sekunde, kas ir jauns trases rekords.

Ķibermaņa divnieks otrajā braucienā startā bija tikpat ātrs kā līderi, bet trases vidusdaļā pieļautās kļūdas liedza cīnīties par uzvaru. Otrajā vietā esošā ekipāža līderim divu braucienu summā zaudēja 0,10 sekundes.

Vēl 0,32 sekundes lēnāks bija šveicietis Simons Frīdli, bet tālāk sekoja vācieši Kristofs Hafers/Kristiāns Hammers un Johanness Lohners/Ēriks Franke. 

Septīto vietu savās šīs sezonas pirmajās sacensībās izcīnīja Melbārdis, kurš summā vācietim zaudēja 0,70 sekundes. Šī ekipāža otrajā braucienā uzrādīja desmito starta laiku. Tikmēr Ralfs Bērziņš/Edgars Nemme otrajā braucienā startā bija dalītā piektajā vietā, bet finišēja devītajā pozīcijā.

Pirmajā braucienā ātrāko laiku sasniedza Ķibermaņa vadītais divnieks, kas startā bija trešais ātrākais, bet finišēja pirmajā vietā, uzstādot jaunu trases rekordu - 49,45 sekundes.

Pagājušo divu posmu uzvarētājs no Vācijas Frīdrihs pirmajā braucienā trases vidusdaļā pieļāva rupju kļūdu un Ķibermanim zaudēja 0,02 sekundes. Trešo vietu izcīnīja šveicieša Simona Frīdli vadītais bobslejs, kas Ķibermanim zaudēja 0,12 sekundes.

Savās pirmajās šīs sezonas Pasaules kausa sacensībās startējušais Melnbārdis ar stūmēju Intaru Dambi startā bija astotie, bet trasē spēja uzlabot savas pozīcijas un ierindojās dalītā sestajā vietā, jo 0,28 sekunžu deficīts bija arī vācieša Johannesa Lohnera divniekam.

Trešais divnieks no Latvijas Bērziņš/Nemme uzrādīja piekto ātrāko starta laiku un finišēja astotajā vietā, savam tautietim zaudējot 0,39 sekundes.

Siguldā trešajā Pasaules kausa posmā piedalās 13 ekipāžas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.