Menu
 

Šiciem ceturtā vieta Pasaules kausa otrā posma sacensībās Altenbergā, Aparjode septītā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Mareks Gaļinovskis Foto – Mareks Gaļinovskis

Siguldieši Andris un Juris Šici izcīnījuši ceturto vietu kamaniņu sporta Pasaules kausa izcīņas otrā posma sacensībās divnieku ekipāžām Altenbergas trasē Vācijā. Dāmu konkurencē labākā no Latvijas sportistēm bija Kendija Aparjode no Saulkrastiem, kura ierindojās septītajā vietā.

Brāļi Šici abos braucienos uzrādīja ceturto labāko rezultātu un šādu pozīciju ieņēma arī summā. Par posma uzvarētājiem kļuva austrieši Tomass Štoi un Lorencs Kollers, kuri šosezon bijuši nepārspējami – trīs uzvaras trijās sacensībās. Šoreiz viņi par nieka sekundes astoņām tūkstošdaļām pārspēja Toniju Egertu un Sašu Benekenu no Vācijas un par 19 tūkstošdaļām otru Vācijas ekipāžu Tobiass Vendls un Tobiass Arlts. Šici uzvarētājiem zaudēja 0,148 sekundes.

Abiem pārējiem Latvijas divniekiem izdevās tikai pa vienam labam braucienam. Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš ar 11.un 6.laiku summā ieņēma astoto vietu (+0,381 s), bet ropažnieki Mārtiņš Bots un Roberts Plūme ar 7.un 17.rezultātu ierindojās 14.vietā 22 ekipāžu konkurencē (+0,824 s).

Sezonas kopvērtējumā pēc trim sacensībām (divi Pasaules kausa posmi un viens Sprinta kausa posms) Štoi/Kolleram ir maksimālais punktu skaits 300. Šici ir sestie (173 p.), Gudramovičs/Kalniņš desmitie (113) un Bots/Plūme trīspadsmitie (100).

Dāmu sacensībās divām Latvijas kamaniņu braucējām izdevās iekļūt labāko desmitniekā. Kendija  Aparjode ar 6.un 8.rezultātu braucienos ieņēma septīto vietu 0,588 sekundes aiz uzvarētājas krievietes Tatjanas Ivanovas, bet Elīza Tīruma no Krimuldas ierindojās astotajā pozīcijā – 8.un 7.laiks braucienos un summā 0,644 sekunžu atpalicība.

Siguldietes Ulla Zirne un Sigita Bērziņa palika otrajā desmitā – attiecīgi 14.vieta (+1,282 s) un 16.vieta (+1,572 s). Startēja 28 sportistes.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā, kurā līdere ir sestdienas sacensību otrās vietas ieguvēja Natālija Geizenbergere no Vācijas (255 p.), Tīruma ir sestajā vietā (134), Aparjode desmitajā (116), Zirne piecpadsmitajā (84) un juniore Bērziņa 20.vietā (43).

Svētdien no rīta Altenbergā notiks individuālās sacensības vīriem, bet pēcpusdienā – komandu stafete.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.