Menu
 

Saulkrastietis Aparjods divreiz uz goda pjedestāla Altenbergā (papildināta) Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Mareks Gaļinovskis Foto – Mareks Gaļinovskis

Kristers Aparjods no Saulkrastiem izcīnījis trešo vietu kamaniņu sporta Pasaules kausa izcīņas otrā posma sacensībās svētdien Altenbergas trasē Vācijā. Trešo vietu izcīnīja arī Latvijas kamaniņu braucēji komandu stafetes sacensībās.

Vīru individuālie braucieni, pakāpeniski pasliktinoties ledus kvalitātei, svētdien izcēlās ar neprognozējamiem rezultātiem. Uzvarētājs, pieredzējušais Vācijas kamaniņu braucējs Felikss Lohs pēc pirmā brauciena bija tikai septiņpadsmitais, taču ar trešo rezultātu otrajā mēģinājumā summā uzrādīja labāko laiku. Arī otrās vietas ieguvējs Makss Langenhans pēc pirmā brauciena bija tikai sešpadsmitais, bet Krievijas pārstāvis Semjons Pavļičenko no 25.vietas beigās pakāpās uz ceturto.

Līdzīgi klājās arī Kristeram Aparjodam. Pirmajā braucienā viņš sasniedza tikai 13.laiku, bet otrajā bija astotais ātrākais un pakāpās uz trešo pozīciju 0,306 sekundes aiz Loha. Langenhanam viņš zaudēja tikai 0,003 sekundes.

Pa vienam veiksmīgam braucienam izdevās diviem Siguldas kamaniņu braucējiem. Riks Kristens Rozītis pirmajā mēģinājumā bija piektais, bet otrajā tikai 22.vieta – summā 16.vieta (+0,892 s). Artūrs Dārznieks pēc pirmā brauciena bija pat trešais, bet otrajā tikai trīsdesmitais, un noslēgumā 25.vieta (+1,480). Vienu pozīciju augstāk finišēja viņu novadnieks, juniors Gints Bērziņš, kuram braucienos 26.un 19.laiks (+1,467 s).

Pasaules kausa kopvērtējuma pirmais ar 300 punktiem ir F.Lohs. K.Aparjods ieņem piekto vietu (148 p.), A.Dārznieks 15.vietu (80), R.K.Rozītis 18.vietu (50) un G.Bērziņš 30.vietu (18).

Pēcpusdienā Altenbergā notika sezonas otrās komandu stafetes sacensības, kurās Latviju pārstāvēja māsa un brālis Kendija un Kristers Aparjodi, kā arī siguldieši Andris un Juris Šici. Finišu Latvijas kvartets sasniedza pēc divām minūtēm un 26,378 sekundēm, kas izrādījās trešais labākais rezultāts. Ātrāki par latviešiem bija tikai Itālijas un Krievijas sportisti, bet ārpus labāko trijnieka palika spēcīgie vācieši un austrieši, kuri startēja pēdējie.

Jau ziņots, ka sestdien ceturto vietu Altenbergas trasē sacensībās divnieku ekipāžām izcīnīja Andris un Juris Šici, bet dāmu konkurencē labākā no Latvijas sportistēm bija Kendija Aparjode, kura ierindojās septītajā vietā. Nākamais Pasaules kausa posms paredzēts 12.un 13.decembrī Oberhofas trasē.

(papildināta ar stafetes sacensību rezultātiem)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.