Menu
 

Latvijas badmintonisti piedzīvo četrus zaudējumus Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Badmintona federācija Foto - Latvijas Badmintona federācija

Latvijas badmintona jauktā komanda piedzīvojusi zaudējumus visas četrās spēlēs Eiropas komandu čempionāta kvalifikācijas turnīrā, kas šonedēļ notika Portugālē.

Latvijas izlasi turnīrā pārstāvēja siguldietes Jekaterina Romanova un Liāna Lencēviča, Reinis Šefers no Babītes un Andis Bērziņš no Valmieras, kurš arī pildīja spēlējošā trenera funkcijas. Katrā mačā notika piecas spēles – pa vienai vīru un dāmu vienspēlei, kā arī trīs dubultspēles.

Latvijas komanda, neuzvarot nevienā spēlē, ar vienādu 0:5 rezultātu piekāpās Portugāles, Ukrainas, Spānijas un Skotijas badmintonistiem, turklāt uzvarēja tikai vienā setā – mačā pret Ukrainu J.Romanova piekāpās Marijai Uļitinai 18:21, 21:18, 9:21. Vienspēlēs un dubultspēlēs visi četri Latvijas badmintonisti piedzīvoja pa astoņām neveiksmēm.

A.Bērziņš, komentējot rezultātus, atzinis, ka bijis jūtams spēļu pieredzes trūkums: “Citās valstīs elites spēlētāji turpina spēlēt savās komandas virslīgas turnīros, savukārt Latvijā mums pēdējās sacensības bija septembrī. Žēl, protams, ka rezultāts ir tāds. Cerējam uz vairāk uzvarētām spēlēm un setiem. Gribējām iepriecināt gan sevi, gan arī cilvēkus, kuri Latvijā skatījās mūsu spēļu tiešraides. Bet vienu gan gribētos uzsvērt – nospēlējām savā līmenī, un uzskatu, ka visi spēlētāji izlika sevi maksimumā,” rezumē Andis Bērziņš.

Apakšgrupas uzvarētāji – visticamāk, Skotijas vai Spānijas badmintonisti – izcīnīs iespēju piedalīties Eiropas jaukto badmintona komandu čempionātā, kas nākamā gada februārī paredzēts Somijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.