Menu
 

Labāko sešniekā Oberhofā tikai brāļi Šici

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Gaļinovskis/FotoMan.lv Foto - Mareks Gaļinovskis/FotoMan.lv

Siguldieši Andris un Juris Šici, iegūstot sesto vietu divnieku ekipāžu sacensībās, bija labākie no Latvijas kamaniņu braucējiem Pasaules kausa izcīņas trešā posma pamatsacensību pirmajā dienā sestdien Oberhofas trasē Vācijā.

Divnieku sacensībās brāļi Šici pirmajā braucienā sasniedza trešo labāko rezultātu, taču otrajā pieļāva kļūdu un ar devīto laiku braucienā noslīdēja uz sesto pozīciju. Posma uzvarētājiem vāciešiem Tonijam Egertam un Sašam Benekenam viņi summā zaudēja 0,396 sekundes.

Ropažnieki Mārtiņš Bots un Roberts Plūme, kuri piektdien izcīnīja trešo vietu Nāciju kausa sacensībās, abos mēģinājumos bija desmitie un summā ierindojās devītajā vietā (+0,755 s), bet Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš pēc piektā rezultāta pirmajā braucienā otrajā bija uz kritiena robežas un palika 19.vietā 22 startējušo divnieku konkurencē (+6,080 s).

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā līderpozīcijas saglabāja šī posma otrās vietas ieguvēji austrieši Tomass Štoi un Lorencs Kollers (385 punkti). Šici ir piektajā vietā (223 p.), Bots/Plūme 11.vietā (139) un Gudramovičs/Kalniņš 12.vietā (135 p.).

Vīru individuālajās sacensībās, nestartējot treniņā kājas traumu piedzīvojušajam Kristeram Aparjodam, piektdienas Nāciju kausa izcīņas laureāti siguldieši Artūrs Dārznieks, Gints Bērziņš un Riks Kristens Rozītis tādā pašā kārtībā cits aiz cita ierindojās arī Pasaules kausa pamatsacensībās – tiesa, tikai otrajā desmitniekā.

Dārznieks ar 11.un 15.rezultātu braucienos ieņēma 13.vietu 0,705 sekundes aiz vācieša Feliksa Loha, kurš turpināja šīs sezonas uzvaru sēriju. Vienu pozīciju zemāk ierindojās Bērziņš (+0,773 s), bet Rozītis finišēja 15.vietā (+0,812 s).

Svētdien Oberhofā notiks sacensības dāmām un sezonas trešā komandu stafete.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.