Menu
 

Šiciem un Tīrumai trešās vietas Pasaules kausa izcīņas posmā Vinterbergā Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Gaļinovskis Foto - Mareks Gaļinovskis

Siguldieši Andris un Juris Šici sestdien izcīnījuši trešo vietu kamaniņu sporta Pasaules kausa izcīņas ceturtā posma sacensībās divnieku ekipāžām Vinterbergas trasē Vācijā. Trešo vietu dāmu sacensībās izcīnīja krimuldiete Elīza Tīruma.

Pēc pirmā brauciena brāļi Šici ieņēma septīto pozīciju, taču otrajā mēģinājumā uzrādīja ceturto labāko laiku, pakāpās uz trešo vietu un otro reizi sezonā kāpa uz goda pjedestāla. Dubultuzvaru svinēja abas titulētākās Vācijas ekipāžas Vendls/Arlts un Egerts/Benekens. Uzvarētājiem Šici zaudēja 0,242 sekundes.

Gudramovičs un Kalniņš braucienos bija sestie un astotie ātrākie un summā ieņēma ceturto vietu 0,296 sekundes aiz Vendla un Arlta. Trešais Latvijas divnieks Mārtiņš Bots un Roberts Plūme no Ropažiem pēc pirmā brauciena bija  ceturtajā vietā, taču otrajā kļūdījās (19.laiks) un noslīdēja uz 15.vietu 24 dalībnieku konkurencē (+0,989 s).

Sezonas kopvērtējumā, rēķinot tikai Pasaules kausa pamatsacensību rezultātus, Šici ir sestajā vietā, Gudramovičs/Kalniņš devītajā un Bots/Plūme 12.vietā.

Vēlāk notikušajās dāmu sacensībās trešo vietu izcīnīja Elīza Tīruma. Pirmajā braucienā viņa bija sestā, otrajā ceturtā un summā posma uzvarētājai vācietei Jūlijai Taubicai zaudēja 0,266 sekundes. Otro vietu ieņēma vēl viena Vācijas kamaniņu braucēja Natālija Geizenbergere.

Ceturtā pēc pirmā brauciena bija saulkrastiete Kendija Aparjode, taču otrajā mēģinājumā viņai tikai 21.rezultāts un summā 12.vieta (+1,089 s). Savukārt siguldiete Sigita Bērziņa ar 15.un 18.laiku braucienos 28 dalībnieču konkurencē ierindojās 16.vietā (+1,535 s). Ulla Zirne Pasaules kausa pamatsacensībām šoreiz nekvalificējās.

Pasaules kausa kopvērtējumā Tīruma pakāpusies uz septīto vietu, Aparjode ir vienu pozīciju zemāk, Zirne ir 18.un Bērziņa 19.vietā.

Svētdien Vinterbergā paredzētas sacensības vīriem un Sprinta kausa braucieni, kuros piedalīsies pa 15 labākajiem Pasaules kausa pamatsacensību dalībniekiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.