Menu
 

Kamaniņbraucēju gada pēdējās sacensībās labāko sešniekā vienīgi Tīruma

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Mareks Gaļinovskis Foto – Mareks Gaļinovskis

Kamaniņu braucēja Elīza Tīruma no Krimuldas svētdien izcīnīja sesto vietu Sprinta kausa posmā Vinterbergas trasē Vācijā un bija labākā no Latvijas komandas šāgada pēdējās sacensībās.

Dāmu sacensībās, kurās piedalījās 15 labākās sportistes pēc sestdien notikušā Pasaules kausa posma rezultātiem, Tīruma vienīgo braucienu ar startu gaitā veica 39,069 sekundēs un sacensību uzvarētājai Julijai Taubicai no Vācijas zaudēja 0,287 sekundes. Vienu pozīciju zemāk ierindojās Kendija Aparjode no Saulkrastiem (+0,288 s). Jau ziņots, ka trešdien E.Tīruma izcīnīja trešo vietu, bet K.Aparjode – divpadsmito.

Divnieku ekipāžu sacensībās siguldiešiem Andrim un Jurim Šiciem neizdevās atkārtot sestdienas panākumu (3.vieta) un nācās samierināties ar septīto vietu 0,218 sekundes aiz uzvarētājiem vāciešiem Egerta un Benekena. Devīto vietu ieņēma Mārtiņš Bots un Roberts Plūme no Ropažiem (+0,250 s), bet Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš ar sliktāko rezultātu palika 14.vietā (+1,672 s) - diskvalifkāciju izpelnījas viena no Krievijas ekipāžām.

Vīru konkurencē siguldietis Riks Kristens Rozītis sprinta sacensībās ieņēma 14.vietu, zaudējot vācietim Maksam Langenhanam 0,242 sekundes.

Rozītis bija vienīgais Latvijas kamaniņu braucējs, kurš kvalificējās Sprinta kausa sacensībām. Svētdienas rītā notikušajās Pasaules kausa pamatsacensībās vīriem viņš ierindojās 10.vietā. Braucienos siguldietis uzrādīja 9.un 13.vietu rezultātu un summā uzvarētājam Feliksam Loham no Vācijas zaudēja 0,501 sekundi.

Pirmais aiz strīpas – 16.vietā – palika Artūrs Dārznieks (+0,678 s), bet Gints Bērziņš finišēja 18.vietā 32 dalībnieku konkurencē (+0,786 s).

Pasaules kausa kopvērtējumā, kurā nepārspēts ir F.Lohs (400 punktu), dalītu 15.vietu ieņem Rozītis un Kristers Aparjods, kurš kājas traumas dēļ nav piedalījies pēdējos divos posmos (pa 112 p.).

Pasaules kausa izcīņa atsāksies pēc Jaunā gada – piektā posma sacensības paredzētas 2.un 3.janvārī Kēnigzē trasē Vācijā. 9.un 10.janvārī pasaules labākie kamaniņu braucēji pulcēsies Siguldā, kur tiks sadalītas arī Eiropas čempionāta godalgas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.