Menu
 

Foto: Brāļi Šici Siguldā izcīna Eiropas čempionu titulu, Botam un Plūmem bronza Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Sandra Škutāne Foto – Sandra Škutāne

Andris un Juris Šici sestdien Siguldas trasē izcīnījuši zelta medaļu Eiropas čempionātā kamaniņu sportā, kas vienlaikus ir arī Pasaules kausa izcīņas sestais posms. Bronzas godalgas divnieku ekipažu konkurencē ieguva ropažnieki Mārtiņš Bots un Roberts Plūme. Vīru sacensībās Artūrs Dārznieks izcīnīja ceturto vietu, bet Gints Bērziņš – sudraba medaļu U23 vecuma grupā.

Divnieku sacensībās brāļi Šici pēc pirmā brauciena kļuva par sacensību līderiem, bet otrajā nosargāja pirmo pozīciju, uzrādot otro labāko laiku. Vicečempionus vāciešus Tobiasu Vendlu un Tobiasu Arltu viņa apsteidza par 0,029 sekundēm.

Teicamu sniegumu nodemonstrēja arī Latvijas jaunākā ekipāža Mārtiņš Bots un Roberts Plūme. Abos braucienos viņi bija trešie ātrāki un ieguva bronzas medaļas precīzi sekundes desmitdaļu aiz Šiciem, turklāt nopelnīja arī Eiropas U23 čempionu titulu. Trešais Latvijas divnieks Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš braucienos bija sestais un piektais un summā ieņēma sesto vietu (+0,350 s).

“Trūkst vārdu! Ļoti patīkamas sajūtas! Nedaudz jānomierinās un jāapdomā, kas tikko vispār notika. Pirmājā braucienā neizdevās starts, bija kļūdas. Otrajā braucienā pat ļoti uzlabojām startu. Paši braucieni trasē nebija no sliktākajiem, bet esam braukuši arī labāk,” tā pēc apbalvošanas ceremonijas Latvijas Kamaniņu sporta federācijas preses dienestam bilda Roberts Plūme.

Brāļi Šici Eiropas čempionātos divnieku ekipāžu sacensībās uz goda jedestāla līdz šim bija kāpuši trīsreiz – 2018.gadā Siguldā tika izcīnīts sudrabs, bet 2015.un 2019.gadā – bronza. Ieskaitot komandu sacensības, siguldiešu kontā nu ir 14 Eiropas čempionātu medaļas.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā pirmo vietu saglabā austrieši Tomass Štoi un Lorencs Kollers (641 p.). Šici ieņem ceturto vietu (494), Gudramovičs/Kalniņš devīto (305) un Bots/Plūme desmito (274).

Pavisam nedaudz līdz Eiropas čempionāta medaļai vīru sacensībās pietrūka siguldietim Artūram Dārzniekam. Pēc pirmā brauciena viņš bija trešajā vietā, taču otrajā uzrādīja septīto rezultātu un bronzas pozīciju zaudēja pagājušā gada Eiropas čempionam Dominikam Fišnalleram no Itālijas.

Pirmās divas izcīnīja Vācijas kamaniņbraucēji – nu jau seškārtējais Eiropas čempions Felikss Lohs un Johanness Ludvigs. Dārznieks Loham zaudēja 0,308 sekundes, bet no trešās vietas ieguvēja Fišnallera atpalika par 0,021 sekundi.

“Divas simtdaļas līdz trešajai vietai “grauž”. Abi divi braucieni bija ar mazām kļūdām, nevienu braucienu nenobraucu perfekti, bet kopumā tāpat esmu apmierināts ar karjeras augstāko rezultātu,” pēc otrā brauciena Latvijas Kamaniņu sporta federācijas preses dienestam atzina Artūrs Dārznieks.

Riks Kristens Rozītis ar 13.un 10.laiku braucienos 32 dalībnieku konkuencē ierindojās 11.vietā (+0,734 s), bet Gints Bērziņš ar 18.un 11.rezultātu finišēja 14.pozīcijā Pasaules kausa posmā un 12.vietā Eiropas čempionātā (+0,884) – starp abiem siguldiešiem iespraucās divi ASV sportisti. Turklāt Bērziņš arī izcīnīja Eiropas čempionāta sudraba medaļu U23 vecuma grupā, kurā startēja septiņi dalībnieki.

Gints Bērziņš: “Pirmajā braucienā nokļūdījos trases lejas daļā, bet es domāju, ka ar laiku un pieredzi viss būs kārtībā. Ar šodienu īsti līdz galam neesmu apmierināts. Mērķi bija krietni augstāki, bet visu soli pa solim, un ar treneru palīdzību būs tikai labāk.”

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā pārliecinoši pirmais ir F.Lohs, kurš šosezon uzvarējis septiņās no astoņām sacensībām (ieskaitot Sprinta kausu) – viņa kontā 755 punkti. 14.un 15.vietu saglabā attiecīgi Dārznieks (220 p.) un Rozītis (192), 17.pozīcijā ir Kristers Aparjods, kurš traumas dēļ pēdējos posmos nav startējis (148), bet Bērziņš ir 24.vietā (97 p.).

Svētdien plkst.10.30 Siguldā individuālās sacensības sāks dāmas, bet plkst.13.50 paredzēta komandu stafete. Jāatgādina, ka šogad sacensības notiek bez skatītāju klātbūtnes.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.