Menu
 

Pārtrūkusi Martina Dukura 11 uzvaru sērija Eiropas skeletona čempionātos (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - ibsf.org Foto - ibsf.org

Pirmo reizi kopš 2009.gada siguldietim Martinam Dukuram nav izdevies izcīnīt Eiropas čempiona titulu skeletonā. Sestdien Vinterbergas trasē Vācijā viņš ierindojās otrajā vietā, un līdz ar to pārtrūkusi Martina 11 uzvaru sērija kontinenta meistarsacīkstēs.

Pirmajā braucienā M.Dukurs uzrādīja trešo labāko laiku, atpaliekot no diviem Aleksandriem – krieva Tretjakova un vācieša Gasnera. Otrajā mēģinājumā Martins izrādījās ātrākais, taču spēja pakāpties tikai par vienu pozīciju un bija spiests samierināties ar sudraba medaļu. Jaunajam Eiropas čempionam A.Tretjakovam siguldietis summā zaudēja 0,17 sekundes. Trešo vietu ieņēma A.Gasners (+0,21 s).

Pagājušā gada Eiropas vicečempions Tomass Dukurs braucienos uzrādīja piekto un septīto rezultātu braucienos ierindojās sestajā vietā 0,72 sekundes aiz čempiona.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā pēc pieciem posmiem M.Dukurs saglabā pārliecinošu pirmo vietu – 1110 punktu. Viņam seko A.Gasners (946), Felikss Keizingers no Vācijas (906) un vecākais brālis Tomass (882 p.).

Pēcpusdienā notikušajās sacensībās dāmām, kurās piedalījās 21 skeletoniste, vienīgā Latvijas pārstāve Endija Tērauda pirmajā braucienā bija deviņpadsmitā un kā priekšpēdējā kvalificējās otrajam mēģinājumam. Tajā viņa saglabāja savu pozīciju Pasaules kausa posmā, kā arī ierindojās 16.vietā Eiropas čempionāta vērtējumā. Uzvarētājai Jeļenai Ņikitinai no Krievijas Tērauda zaudēja 2,64 sekundes.

Sestdien un svētdien Vinterbergā notiks Pasaules kausa izcīņas un Eiropas čempionāta sacensības bobslejā, taču Latvijas komanda Covid-19 saslimšanas dēļ tajās nepiedalīsies.

(papildināta ar dāmu sacensību rezultātiem)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.