Menu
 

Foto: Kamaniņu braucēji Zirne un Bots/Plūme uzvar Nāciju kausa sacensībās Siguldā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Mārtiņš Bots un Roberts Plūme. Foto - Sandra Škutāne Mārtiņš Bots un Roberts Plūme. Foto - Sandra Škutāne

Izcīnot godalgotās vietas Nāciju kausa sacensībās piektdien Siguldas trasē, visi Latvijas kamaniņu braucēji kvalificējušies Pasaules kausa izcīņas sestā posma pamatsacensībām, kas bez skatītāju klātbūtnes norisināsies sestdien un svētdien.

Divnieku ekipāžu sacensībās uzvaru izcīnīja ropažnieki Mārtiņš Bots un Roberts Plūme, kuri vienīgo braucienu veica 41,884 sekundēs un tuvākos sekotājus apsteidza par sekundes desmitdaļu.

Dāmu sacensībās Siguldas sportistes guva dubultuzvaru – ātrākā trasē bija Ulla Zirne (42,295 s), bet Elīna Ieva Vītola viņai zaudēja 0,051 sekundi un bija otrā.

Savukārt vīru konkurencē otro vietu izcīnīja Gints Bērziņš (48,506 s), kurš uzvarētājam Pāvelam Repilovam no Krievijas zaudēja 0,362 sekundes.

Bez līdzdalības Nāciju kausa braucienos vietu Pasaules kausa pamatsacensībās nodrošinājuši pārējie Latvijas kamaniņu braucēji – Kendija Aparjode, Elīza Tīruma, Artūrs Dārznieks, Riks Kristens Rozītis un divnieki Andris Šics/Juris Šics un Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš.

Sestdien plkst.11.30 un 13.05 Siguldā paredzēti braucieni vīriem, plkst. 15.10 un 16.30 – divnieku ekipāžām, svētdien plkst. 10.35 un 11.55 startēs dāmas, bet 13.50 notiks komandu stafetes sacensības.

Skatītājiem klātienē šogad sacensības redzēt nebūs iespējams, Latvijas un citu valstu sportistu gaitām varēs sekot līdzi “Helio” un “Shortcut” kanālā “Best4Sport TV”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.